Raluca, Emilia și Ștefan, elevii de zece la Bacalaureat

2

Trei liceeni din județul Neamț au reușit să aibă media zece la Bacalaureat, înainte de contestații.
Cei trei tineri care au reușit să fructifice acest moment important din viața lor, obținut prin muncă constantă sunt Miron Raluca și Toma Emilia – Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț și Miron Ștefan – Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț.

Miron RalucaColegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț (specializarea Matematică-Informatică) : Iată că au trecut cei patru ani de liceu și totodată examenul de bacalaureat… Mă bucur pentru rezultatul obținut, dar mai mult mă bucur pentru experiența de până acum ca elevă de liceu și pentru că munca mea a fost răsplătită. Mă așteptam la o notă bună, dar emoțiile au fost prezente oricum.

Miron Raluca

Raluca își va continua studiile în România, iar principala ei opțiune este Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti. De asemenea, în calcul este luat și județul Cluj. Deoarece a obținut performanțe deosebite la Olimpiada națională de fizică, Raluca este admisă fără examen.

De-a lungul liceului, am partcipat la olimpiade naționale de Fizică, Științele Pământului și Robotică, unde am obținut medalii de bronz și mențiuni, dar mi-au plăcut și lingvistica, și concursurile de public speaking; mi s-a părut important să pot face cât mai multe lucruri, de aceea m-am implicat și în alte activități extrașcolare. Mai departe, îmi doresc să studiez fizica la Facultatea de Fizică de la Universitatea București, deoarece mă atrage ideea de cercetare și cred în importanța valorificării platformei de la Măgurele. Vreau să le mulțumesc profesorilor ce m-au ajutat să urc pe scara cunoașterii și care mi-au dat atât învățături, cât și provocări pentru a mă dezvolta. Totodată, mulțumirile mele se îndreaptă spre doamna profesoară de limba română, Costea Monica, domnul diriginte (profesor de matematică) Grigoriu Costică și domnul profesor de fizică Oniciuc Grigoruță. De asemenea, n-aș fi reușit fără familie și prieteni, care m-au sprijinit și mi-au arătat întotdeauna o față nouă a lucrurilor. Doresc să transmit viitorilor elevi de clasa a XII-a, și nu numai, un mesaj care mi-a fost de folos în momentele de cumpănă: „Dacă nimeni nu s-a întors din viitor să te oprească din a lua o decizie, cât de rea poate fi?”- Bill Murray.”, ne-a declarat Raluca.

Toma EmiliaColegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț (specializarea Științele Naturii): Mi-am dorit foarte mult acest rezultat și am muncit constant. Am învățat în toți cei patru ani și am fost atentă la clasă. Cred că asta m-a ajutat cel mai mult. Mă așteptam la media zece, însă am avut emoții. La română, cel puțin, rezultatul este foarte interpretabil, nu poți ști exact cum văd profesorii și cum vezi tu un anumit subiect și abordarea lui […] Nu cred că a fost neapărat vorba de ceva așteptat sau neașteptat. Pur și simplu am simțit că pot.

Toma Emilia

În cei patru ani de liceu, Emilia a participat constant la Concursul național de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, unde a obținut rezultate deosebite la etapa națională. De asemenea, în 2017 a câștigat o bursă la Școala de vară „Oxford for România” .

Emilia își dorește să devină inginer aerospațial, iar pentru asta va urma cursurile Facultății Politehnice din București.

Nu mă consider o patriotă, însă cred că se pot face lucruri frumoase și la noi în țară. Mi-ar fi fost destul de greu să mă despart dintr-odată de tot, de părinți și de liceul care a însemnat pentru mine foarte mult. ”, a precizat Emilia.

Pentru acești patru ani de liceu minunați, Emilia a transmis mulțumiri speciale prof. de fizică Grigoruță Oniciuc, prof. de limba și literatura română Magda Iftimie și prof. de matematică Liliana Georgescu.

Le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat, iar elevilor care vor intra în febra Bacalaureatului, să nu se panicheze fiindcă nu este cel mai greu examen din viață.”, a transmis, la final, Emilia.

Miron Ștefan – Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț (specializarea Științele Naturii): Sincer, nu m-am așteptat la punctajul maxim, dar subiectele au fost ușoare. Am învățat constant în toți cei patru ani de liceu. Profesorii ne-au susținut și ne-au explicat la fiecare pas, la fiecare simulare ce trebuie să învățăm.

Miron Ștefan

Mai departe, Ștefan va urma cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj, unde se va specializa în biochimie.

Fostul elev al Colegiului Național „Gheorghe Asachi” a transmis felicitări tuturor colegilor pentru mediile mari obținute la Bacalaureat. De asemenea, a ținut să mulțumească doamnei diriginte, prof. de matematică Olaru Cleopatra, prof. de limba și literatura română Zugravu Oana și prof. de biologie Ungureanu Maria-Magdalena.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Mihaela spune

    Felicitări !!! Succes în continuare ! Este minunat că sunt tineri care învață . Fericiți acei părinți care au asemenea copii.

  2. Ion Bradulet spune

    Felicitari lor , parintilor si profesorilor ! Succes pe mai departe !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate