Pușcărie de la 1 la 3 ani pentru avort

2

”Ștefana Ștefănucă din Piatra Neamț, soră medicală la creșa de copii din cartierul Gara veche, Elisabeta Huianu, moașă la dispensarul din comuna Săvinești, Elena Măriuță, moașă la dispensarul din comuna Horia, Elena Măriuță soră medicală la I.Ț. Roman, Maria Pontă, salariată la secția maternitate Roman și altele, prin folosirea unor metode empirice, au întrerupt cursul normal al sarcinii, la un număr însemnat de femei, primind bani sau alte bunuri materiale.
Infracțiuni similare au comis și Terzea Stoica din comuna Roznov, casnică, Maria Costaș, femeie de serviciu la Spitalul Județean, secția cardiologie și altele, care au fost trimise în judecată și condamnate între 1 și 3 ani închisoare.
Femeile care au avortat au fost și ele pedepsite : Z. Găucan 29 ani – Roznov, E. Vartic 22 ani – Roznov, E. Popovici – Piatra Neamț, M. Cozma 30 ani – Piatra Neamț și altele.”

Din fericire, ce vedeți mai sus sunt citate din ziarul local Ceahlăul din Piatra Neamț de acum 40 de ani, mai precis din anul 1976.
Acum, la 40 de ani distanță, sunt multe voci care doresc din nou interzicerea avortului, dar din păcate prea puține care să vorbească de o evitare a avortului, de contracepție sau măcar de educație, căci de aici derivă restul aspectelor.
Nu e rău să se reducă cât mai mult posibil avorturile, dar parcă totuși pușcăria e o măsură greu de imaginat.

puscarie-avort

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. GABI spune

    PAI DA ,pe atuncea domnea ORDINEA si DISCIPLINA ! MILITIA era un ORGAN , institutie Respectata cu GRADE ,nu ca astazi cu AGENTI ,respectiv ACHINGII lui ALI BEG de pe timpu lui FANICA cel MARE , ce stau numai la panda ,prada . IN plus si varsta celor care apelau la intreruperi era dubla fata de cea de astazi , timpurile de acum , 11 ,14 , 16 ani si atunci nici nu erau anti conceptionale , nici tampoane macar , DAR oricand te puteai trezi cu o EXAMINARE medicala la serviciu ! AZI e invers se puiesc la locul de munca .

    1. legio spune

      Lasa Gabi nu fii trist(a) ca nici tu nu esti departe de a fi ,,organ”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate