Puntea de la ștrand, dovada că primăria Piatra-Neamț e plină de oameni de știință

6

Prin luna august, oamenii de știință de la primăria Piatra-Neamț căutau un constructor care să refacă puntea de la ștrand și ofereau pentru această lucrare 1.221.134 lei.

În septembrie, aceiași oameni de știință au mai scos o dată la licitație lucrarea, neînțelegând de ce data trecută nu a vrut-o nici un constructor.

În octombrie, din nou, aceeași poveste, au scos puntea de la ștrand la licitație. Oamenii de știință de la primărie făceau același lucru, sperând la rezultate diferite.

În noiembrie, grupului de oameni de știință de la primărie i s-a aprins becul și au ridicat prețul pe care îl oferă la 2.073.666 lei. Aproape dublu decât prima oară. Vă dați seama ce marjă de eroare au cei de la primărie când evaluează o lucrare? Cam 90%.

Acum rămâne de văzut dacă constructorul M.C. cu care se spune că s-a aranjat trucarea licitației după dublarea prețului se va băga în această combinație penală și va accepta lucrarea.

Oricum, ideea care se poate reține din această achiziție este că oamenii de știință care se ocupă de achiziții la primărie sau cei care ordonă cum să se facă achizițiile sunt praf. Cum să estimezi o lucrare la 1 milion și după câteva luni la 2 milioane?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. Bogdan spune

  DA CE ! Aceea de la TAXE și IMPOZITE , care au fost.langa Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte , Nu ajuns prin Judecătorie . Ce ar fi in Premieră.

 2. Florentin spune

  Sa o dea prin atribuire directa unei firme locale și vor vedea că nu se va atinge suma de 1000000 lei. Nu va contesta nimeni lucrarea.

 3. Florentin spune

  Poare acele persoane vor avea plăcerea sa le facă publice cetățenilor și prețul detaliat al caietului de sarcini și al proiectului : preț oră manopera pe muncitor, preț oră manoperă pe uitilaj macara – buldoexcavator -autoincarcator, preț ofertat achiziții materiale ( dulapi lemn, profile metalice, bare metalice diferite forme și structuri, sufe și sisteme de susținere și tracțiune, beton și armaturi, accesorii). Și 1000000 lei cu tot cu constructor deja este prea mare prețul.

 4. Brustureanu spune

  Cea mai mare spagareala de 1 milion de lei au de unde se înfrunta toți savanții primăriei, trai neneaca pe banii publici!

 5. stefan spune

  Cu mai putin decat suma asta de 2.000.000 lei se poate construi un mic bloc!!

 6. COSTEA spune

  Primăria nu face evaluări….acestea sunt făcute de firma care a făcut proiectul de execuție!!! Așa că mai informați-vă înainte de a face mișto!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate