PSD Piatra-Neamț face un pas foarte important în reabilitarea politicii pe plan local

3

Pentru prima oară în istoria politicii nemțene, partidul de la putere, în cazul de față PSD, comunică public înainte de a nu vota propuneri ale opoziției în consiliul local și dă posibilitatea minorității politice să își aranjeze, completeze și explice unele propuneri ca acestea să fie votate de majoritate.

De regulă obiceiul politic la Piatra-Neamț era să se voteze cu NU și  cu asta basta. Faptul că se spune opoziției ce să facă pentru a li se aproba la vot niște proiecte este un pas foarte important în politica nemțeană. Desigur, mai sunt multe lucruri de reglat în special în ceea ce privește atacurile dintre opoziție si putere, dar ce vedeți mai jos în comunicatul de presă al PSD este calea spre un mediu politic profesionist care obligatoriu trebuie să aibă la bază diplomația și profesionalismul.

Va mai trece o perioadă până lucrurile vor fi la locul lor în politica românească, dar asemenea inițiative trebuie încurajate. Cel puțin atitudinea față de proiectul 24 este una care merită lăudată și de care vom discuta pe larg după ce ieșim din luna stirilor pozitive, pentru că la fosta ”Baie Comunală” ar trebui să facă o vizita neapărat DNA-ul.

Comunicat de presă al Grupului Consilierilor Locali PSD Piatra-Neamţ

Având în vedere ordinea de zi a şedinţei consiliului local Piatra Neamţ, din data de 23.02.2017, grupul consilierilor PSD doreşte să aducă unele precizări:
În legatură cu proiectele de hotărare nr.7, nr.8 şi nr.9, îi atragem atenţia primarului Chitic asupra aspectului de legalitate, având în vedere faptul că până la această dată bugetul nu a fost votat. Conform legii finanţelor publice locale, nr.237/2006, până la votarea bugetului local se pot angaja cheltuieli în limita a 1/12 sau 8,33 la sută din bugetul anului anterior, cu condiţia să fi avut acelaşi tip de cheltuieli şi în anul precedent. Dacă în ceea ce privesc proiectele de hotărâre nr.8 şi nr.9 atragem atenţia doar asupra aspectului de legalitate, în privinţa proiectului de hotărâre nr.7 îl atenţionăm pe primarul Chitic şi asupra oportunităţii cheltuirii unor sume de bani, unicul scop al acestui proiect fiind acela de a capitaliza imagine pentru el, folosind banii pietrenilor. Consideram că primarul Chitic ar trebui să-şi suporte din buzunarul propriu gesturile de galanterie şi nicidecum din bani publici.
Cu privire la proiectul de hotărâre numarul 14, îi solicităm primarului Chitic raportul de specialitate al Direcţiei Economice, pentru a avea la îndemană toate datele necesare la momentul votului.
În privinţa proiectului de hotarare nr.20, privind aprobarea dobândirii de către Municipiul Piatra Neamţ a unor terenuri, în urma renunţării de catre S.C. Urbanex, solicităm completarea documentaţiei cu declaraţiile notariale din care să reiasă clar cui anume urmează a fi cedate respectivele terenuri, deoarece aceste lucruri nu reies cu certitudine din anexele la proiectul de hotărâre.
Considerăm că proiectul de hotărâre nr.22, privind închirierea unui spaţiu din incinta Complexului Mall Forum Center, nu este necesar a fi votat de Consiliul Local, deoarece solicitantul doreşte să achite chirie, prin urmare trebuie să se adreseze direct administratorului clădirii.
Referitor la proiectul de hotărâre nr.24, privind prelungirea contractului de delegare de gestiune prin concesiune încheiat între Municipiul Piatra Neamţ şi S.C Annaslim S.R.L, solicităm organizarea unei licitaţii pentru delegarea de gestiune.
Atragem atenţia şi asupra proiectului de hotărâre numărul 35, privind constituirea Autorităţii Urbane a Municipiului Piatra Neamţ. Precizăm că în materialele anexate proiectului nu se regăsesc date precum scopul acestei autorităţi, atribuţiile, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare sau componenţa. Solicităm ca şi acest proiect de hotărâre să fie completat cu datele necesare până la data sedinţei, astfel încat să putem lua o decizie în cunoştinţă de cauză.
Dorim să-i reamintim şi pe această cale primarului Dragoş Chitic că nu vom vota niciun proiect de hotărâre care nu ne este adus la cunostinţă în termenul prevăzut de lege.

Grupul Consilierilor Locali PSD Piatra Neamţ

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Victorita Paduraru spune

  Cer conducerii publicatiei ZiarPiatra Neamt .ro ,explicatii in legatura cu postrile facute in numele meu , la articolul PSD Piatra-Neamț face un pas foarte important în reabilitarea politicii pe plan local
  din data de 21 02 2017
  Redau mai jos comentariile ,care nu sunt facute de mine in .februarie 22, 2017 la 4:33 am
  Victorita Paduraru
  februarie 22, 2017 la 4:33 am
  Partidul nostru sustine legalitatea, cinstea si corectitudinea politica.Toate acestea, dragi pietreni, le veti gasi in primarie, odata cu deschiderea si transparenta totala datorata alegatorilor nostri.

  Raspunde ↓

  VasileVasile
  februarie 22, 2017 la 2:12 pm
  D-na Victorita, optimism debordant, dar nici noi nu traim asa izolati incat sa fim departe de realitate…
  Victorita Paduraru
  februarie 22, 2017 la 8:53 pm
  Domnule Vasile, am spus!

  ADMIN: Am cercetat situația.
  Am depistat impostorul.
  Am sters toate comentariile pe care le facuse vreodata impostorul.
  Am interzis accesul in ziar de pe IP-ul impostorului.
  Vă multumim pentru atenționare și ne cerem scuze pentru lipsa de vigilență.

 2. Vasile spune

  D-na Victorita, optimism debordant, dar nici noi nu traim asa izolati incat sa fim departe de realitate…

  1. xx spune

   Spusul e una realitatea cu totul alta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate