Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 14 iulie 2019
 • :
 • :

PSD dă legea pe care o așteptăm de 30 de ani. Se va interzice exportul de bușteni din România

Liderul PSD, Liviu Dragnea, anunță intenția depunerii unui proiect de lege care urmează să interzică exportul de bușteni din România. Proiectul de lege ar urma să fie depus săptămâna viitoare.

Argumentul adus acestei propuneri legislative este acela de a păstra plus valoarea în România, iar exporturile să se rezume doar la lemn prelucrat.

Prin această măsură se va stimula prelucrarea produselor în România, o industrie care a început să crească abia în ultimii 2 ani.

Aceasta este o lege pe care românii o așteaptă de 30 de ani și nici un partid aflat la guvernare nu a avut curajul să o dea până acum.

Art. pub.

Comandat de Partidul Social Democrat PSD CIF 41190008 
27 comentarii la “PSD dă legea pe care o așteptăm de 30 de ani. Se va interzice exportul de bușteni din România

 1. Giurgea Pompiliu

  Articol de lege prin care se interzice exportul de cherestea si busteni ,Asta isi doresc toti romanii,OPRITI JAFUL DIN PADURILE PATRIEI;

  Raspunde
 2. Isabela Boita

  Pai din start nu este bine domnule Dragnea! O lege are INTERZICE taierea padurilor Romaniei, asta trebuie. Si mai dati una! Interziceti orice vânzare a pamântului strabun strainilor si nu mai vindeti strainilor obiective importante santiere, mine si altele. Nimeni nu v-a ales ca sa faceti asa ceva. Au facut-o si altii înaintea dumneavoastra? Ok, demonstrati ca sunteti Patriot si stopati mizeria de acum !

  Raspunde
   1. Maria

    De-ar fi adevarat, dar nu prea cred. Dupa ce s-au distrus si vandut mai bine din jumatate din padurile si terenurile tarii, ce sa zic, masura este foarte buna, se putea face mult mai din timp acest lucru, e bine si acum, ca in sfarsit s-au luminat capetele celor care ar fi trebuit sa stopeze aceast dezastru ecologic de la inceput, sacse facut ceva, pentru a nu se ajunge aici.

    Raspunde
 3. Petru

  Busteanul nu se exporta. Nu e eficient economic. Se exporta cherestea. Asa ca legea e praf in ochi! Nu exporta nimeni bustean. Doar cherestea.

  Raspunde
  1. Nucu

   A da se expira și se exporta și pana in ;90,dar nu in cantitățile in care se exporta acuma și se exporta doar de Romsilva, dacă nu ma înșel, o lege buna cred ca ar ,,materia prima , Bușteni și cherestea sa ai dreptul de a exporta doar 25_30%

   Raspunde
 4. Bog

  În goana după voturi va bloca sectorul forestier, vor fi munți de bușteni peste tot! Cine va prelucra bușteni? Ce facilități oferă guvernul pentru procesare?

  Raspunde
  1. silviu covaci

   da, procesare trebiue, refacerea / constructia fabricilor de mobila si alte lucruri moderne si cerute pe piata !!!

   Raspunde
 5. Flory

  Buna poanta.Aproape ca nu mai este ce taia .Peste vreo 30 de ani de abureala ca si acum poate se va gasi cineva pe bune sa stopeze aceasta crima, pana atunci nascociti altceva.

  Raspunde
 6. Panculescu Dumitru

  Prelucrare înseamnă transformarea lemnului brut în articole sau ansambluri de componente cu greutatea maximă de 7 kg.
  Valoarea este data de masa de lemn necesară la o scândură sau bârnă de lemn, folosita la tâmplăria sau dulgheria clasica.

  Raspunde
 7. vali

  fiti seriosi. Nu se va intampla asta niciodata in Romania. Este un fenomen dezastruos pt. romani dar din care traiesc f multi politicieni.

  Raspunde
 8. All

  Haaa haaa haa.. Daca tot au foat la conducere 70% din cei 30 de ani, de ce nu au dat-o acu 30 de ani? Ia uitati-va cine sunt mafiotii lemnului in NT (cel putin), s-ar putea sa suparati pesedisti.. Si daca tot vroiau sa dea o lege buna trebuie interzis exportul de cherestea, ca aia este cea mai exportata..

  Raspunde
  1. silviu covaci

   desigur !…Refacerea industriei prelucratoare, asta tebuie !..Dat de munca la oameni si valorificare superioara a masei lemnoase !!!…Plantarea de esente valoroase, adaugare de plus valoare produselor si muncii !!!!

   Raspunde
 9. Ioan B.

  lemnul e o marfa, daca il ai poti sa-l vinzi.cand capacu’mbatrineshte, in paduri el putrezeste…mai bine il vinzi bun.Ca in rominia cine-l prelucreaza?Ce faci cu el? ciupercutze?Mai bine sa ajungaunde este valorificat, copacul n-a ales sa creasca aici.

  Raspunde
  1. silviu covaci

   o prostie !…cum sa vinzi copacii ???…Faci industrie si prelucrezi si castigi de n ori valoarea !!!…si mai dai si de lucru la oameni !

   Raspunde
  1. Tiberio

   Nu aceasta lege ne protejează padurile, ci taierile ilegale si prelucrarea bustenilor în cherestea de către firmele austriece si exportul acesteia. Exemplul cel mai graitor, dacă mai este nevoie de amintit, este marea firma corupta, cercetata în justitia austriaca si binecuvantata de marele criminal Iliescu Ion, Grupul Holzindustrie Schweighofer .

   Raspunde
 10. constantin

  In situatia in care chiar doreste acest lucru sa dea ordonanta de urgenta pentru a nu o mai lalai.Si Ponta s-a dat leu si a iesit un pisic jigarit.

  Raspunde
 11. George

  Psd e la putere singur sau în diferite alianțe de la Revoluție încoace și nu înțeleg cum de n-a avut timp în acești 30 de ani să facă asta. De ce așa de târziu? De ce tocmai acum în campanie electorală? Cine din psd vrea să răspundă la întrebările astea?

  Raspunde
   1. silviu covaci

    cum sa nu se taie ????…trebuie taait dupa o anume logica si programare !!..Lucru care se facea inainte !

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *