Proteste spontane la APM şi GNM Neamț

12

Salariaţii Agenţiei pentru Proteţia Mediului Neamţ şi ai Comisariatului Judeţean Neamţ al Gărzii Naţionale de Mediu s-au aflat astăzi, în intervalul 10.30 – 11.30, în protest spontan, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Neamţ. Prin această acțiune ne-am manifestat profunda nemulțumire față de indiferența cu care guvernanții și chiar conducerea Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor tratează problema salarizării noastre, aflată la cel mai mic nivel din sistemul bugetar, puternic discriminatorie și umilitoare.

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Neamţ şi ai Comisariatului Judeţean Neamţ al Gărzii Naţionale de Mediu au recurs la o mișcare spontană de protest față de salarizarea discriminatorie atât în în cadrul structurilor bugetare, cât și în cadrul aceleiași instituții, cât  și a aceluiași minister.tt

Angajații din domeniul protecției mediului sunt remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întreg sistemul bugetar, cu toate că protecția mediului reprezintă un domeniu de importanță strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc și o prioritate conform Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019.

În intervalul 2009-2015, salariile Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului şi Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai fost modificate decât pentru recuperarea reducerilor salariale din anul 2010.

Suntem victimele unei discriminări salariale, având în vedere că am fost excluși de la măsurile de creșteri salariale progresive care au fost aplicate domeniilor învățământ, sănătate, administrație locală, finanțe publice, statistică etc.

Facem un apel către Guvernul României, către Primul Ministru, către Președinții celor două Camere ale Parlamentului, către toți parlamentarii, senatorii și deputații, să analizeze argumentele noastre, să accepte și să promoveze inițiativa legislativă de aliniere a salariilor noastre la salarizarea Gărzii Forestiere, structură recent constituită în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Proteste similare au avut loc astăzi în Bucureşti şi în alte judeţe din ţară.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
12 Comentarii
 1. Petru spune

  La séfie….salar bun ,spaga buna…sa distribuie

 2. Lolita spune

  Prima data acesti angajati ar trebui sa scrie frumos toate spagile luate si de catre cine si despre care ei stiu si anii in care s-au intimplat faptele.

  Apoi se poate vorbi despre competenta personalului angajat in Garda de Mediu si APM.

  Greva sa continue si cu zicerea lui Iohanis,”Pas cu pas”. Asa o sa vada si gunoaele de sub covorasele lor verzi si marea de rah**t in care se scalda in fiecare zi.

 3. Razvan spune

  Rog APM si GNM sa faca publice, chiar si aici la redactia ziarului acesta, un raport detaliat cu activitatea desfasurata in ultimii 2 ani. Rog a anexa organigrama intregii structuri, de la cel mai mare pana la ultimul functionar.
  Cu aceste lucruri la vedere as putea spune ca aveti dreptul de a cere ceva. Pana atunci, ma pot baza pe propria experienta cu institutiile statului. Concret, sunt salut de functionar ce pune o stampila, apoi o trimite altui functionar sa verifice daca stampila este rotunda petru a o trimite mai departe la un alt functionar pentru a aproba stampila rotunda.
  Sa nu fim luati de prosti atunci cand ni se spune ca posturile din aceste directii sunt luate pe baza de concurs corect.
  Cum a spus anterior un coleg, sunt deacord sa se mareasca salariile doar pe baza performantei si daca se restructureaza intreaga directie.
  Nu mai putem plati pe cei multi si somnorosi, in detrimentul celor foarte putini si activi (victime colaterale).
  Concluzie: „Get a real job” domnilor functionari. Sau faceti performanta in mediul privat.

 4. Vali spune

  Sa nu se inteleaga ca am ceva cu acei oameni.Sunt victime ale politicului, la un moment dat au sperat la un job mai bun, au luat credite, case etc., au trecut anii si te trezesti ca nu ai loc nici in privat ca totul e la pamant, cine are pila mai puternica sta mai relaxat si uite asa unii ii invidiaza pe altii .Uitativa in jur cata demagogie este.Chiar daca in privat ai fost lamentabil , ai cotizat odata la un partid aprox 3000 euro, ai fost pus automat intr-o functie publica cu un salariu de aprox 1000 euro lunar .Si poti lua chiar si decizii mari .Aveti vreo idee???

 5. Anda spune

  De ce nu sunt platiti cu salariu de baza plus procente din amenzile date? Sau nu dau amenzi?

 6. Vali spune

  Guvernul Tariceanu a umplut tara de functionari si a pus economia la pamant.Cum a incurcat podurile asa zicea si de criza ca nu ne atinge pe noi.NE-A OMORAT, si este al doilea om in stat.Ne meritam soarta

 7. legio spune

  Intai sa vedeti ce este in amonte de puntea de la Carpati pe paraul Cuiejdi si pe urma sa veniti cu pretentii. Nu face ti nimic stati si sugeti banii bugetului de pomana . Ati vazut care-i starea apelor din lacurile de pe Bistrita si in special calitatea apei de la lacul Batca doamnei? Toti platesc la Apele Romane ,ca ati marit preturile la apa de ploaie ,de parca ar fi titei . Nu va este rusine ,stiind ca sefii vostrii sant presuri si carpe in fata tuturor politicienilor si nu sanctioneaza pe nimeni ,ca pe malurile apelor curgatoare si lacurilor au castele numai politicieni si parlamentari.

  1. Functionar mediu spune

   Inainte de a improsca cu noroi, ar trebui sa va documentati asupra atributiilor ce revin agentiilor de mediu.

  2. Dumi spune

   sa nu facem confuzii! Administratia Bazinala de Apa, respectiv Sitemul de Gospodarire a Apelor se ocupa de ape. In articol se vorbeste de Agentia pentru Protectia Mediului si Garda de Mediu …

 8. Vali spune

  Industria este distrusa in judet, padurile s-au taiat agentia ar trebui sa fie proportionala si sa aiba rolul care il merita.Toate structurile au fost facute politic .Sunt ferm convins ca Min Mediului are functionari mai multi decat multe tari industtializate si mai mari decat Romania. Vindem certificate de poluare altor tari noi

 9. Leonas spune

  In aceeasi situatie sunt si salariatii din directiile agricole vesnic prigoniti,barfiti si folositi de tot cei din jur.Pana si cei de la directiile de statistica care invart hartiile facute de altii(primarii,directii agricole) au salarizare mai mare.Sa le fie rusine la toti parlamentarii de Neamt -mai ales cei care au lucrat in institutiile agricole si s-au tinut cu mainile de scaune cat au fost sefi-si care nu au facut nimic pentru aceste categorii de specialisti iar acum vor iat voturi.

 10. Dumitru Daniel spune

  Iar asta valabil pentru #toți cei din sistemul public. Nu ești mulțumit de salariu, de condiții, etc, ești liber să pleci, nu te ține nimeni legat de scaun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate