Protest spontan la Brantner Piatra Neamt

1

Aproape 80 de muncitori au refuzat sa munceasca astazi deoarece nu le sunt respectate drepturile salariale. Conducerea punctului de lucru din Piatra Neamt a refuzat sa dea mai multe amanunte despre neintelegerile cu proprii salariati, sustinand ca acest conflict de munca a ajuns in instanta pentru solutionare. Oamenii s-au ferit sa vorbeasca cu presa deoarece ar fi fost un bun motiv de concediere, asa cum au fost amenintati in nenumarate randuri de conducerea societatii care se ocupa de colectarea gunoiului menajer in municipiul Piatra Neamt.

Problema salariatilor de la Brantner Piatra Neamt nu este de azi de ieri, sindicatul Lotus din cadrul societatii se lupta de ceva vreme pentru drepturile oamenilor.

Ca organizatie sindicala ne solidarizam cu colegii nostri de la Piatra Neamt in doleantele lor, am sesizat conducerea societatii de la Cluj prin mai multe adrese de comiterea abuzurilor, nu au dat nici un rasapuns, ceea ce conduce la concluzia ca sunt de acord cu ceea ce se intampla la Piatra Neamt.
Solicitam societatii in spiritul dialogului social sa analizeze cu responsabilitate cauzele acestor diminuari salariale, de comun acord sa stabilim urgent o intalnire de lucru pentru a discutra si gasi solutii…” Presedinte Sindicat Lotus, Valentina Silaghi.

Problema a fost adusa si in atentia Inspectoratului Teritorial de Munca Neamt, Primariei Piatra Neamt, Consiliului National pentru Discriminare, dar si politiei care a fost chemata astazi sa aplaneze conflictul.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    Vorba juristului de la ITM : nu ma intereseaza d-le, sa se descurce fiecare cum poate. Alo…. de baietii astia dedulciti la bine, cine se ocupa ? Cand s-a angajat, stia ca trebuie sa apere si interesele celor multi (si marunti) in fata patronatului. Da’ probabil ca nu se-ncurca ei cu marunti(s).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate