Protest la Piatra-Neamț împotriva legii mobilității urbane (FOTO/VIDEO)

0

Câțiva pietreni au ieșit pentru a doua oară la un protest în Piatra-Neamț astăzi, 11 mai. Un protest similar a avut loc și pe 6 mai, în Piatra-Neamț.

Scopul manifestării este acela de a „protesta împotriva legii privind mobilitatea urbană și a transformării municipiului Piatra-Neamț în oraș-pilot al unui astfel de proiect care vizează orașul de 20 de minute”. O petiție în acest sens este disponibilă aici – click.

Precizăm că în ciuda oamenilor care au ieșit la proteste în orașele din țară și în capitală, mai multe legi care ar fi necesitat o dezbatere publică mai amplă au trecut rapid ieri, 10 mai, de Camera Deputaților. Una dintre acestea este legea privind mobilitatea urbană durabilă care, practic, va extinde ceea ce se întâmplă la Piatra-Neamț în întreaga țară, începând cu 2026. Procesul legislativ poate fi văzut aici – click.

O parte a populației consideră că aceste legi trecute de Parlament, care vizează mai multe aspecte ale societății, fiind integrate unor jaloane pentru respectarea PNRR la nivel european, sunt precursori ai unor restrângeri de drepturi și libertăți și sunt neconstituționale.

Forma aprobată de Parlament pentru promulgare poate fi citită mai jos:

pr047_23

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate