Protest anti-manele, duminica, in Parcul Tineretului

1

Duminică, 2 octombrie 2011, între orele 15.00 şi 16.00  un grup de tineri va fi prezent în Parcul Tineretului pentru a transmite un mesaj pietrenilor de toate vârstele. Despre această acţiune domnul Cătălin Iosub, coordonatorul acestei activităţi, ne-a comunicat următoarele:

Mesajul nostru se adresează tuturor pietrenilor şi constituie un mic semnal de alarmă. Acţiunea de duminică are ca scop promovarea muzicii de calitate din genurile mai consacrate (jazz, rock, muzica clasică şi muzica populară). Activitatea are şi o aparentă formă de protest, îndreptată înspre muzica comercială de proastă calitate, în special maneaua.


Dorim să încurajăm oamenii să asculte şi altceva decât ceea ce li se „bagă” pe gât la radio şi televizor, în microbuz, taxi şi la terasele din oraş. Muzica de azi, în special maneaua, nu mai poate fi numită „artă”, deoarece nu mai corespunde calitativ standardelor pe care această deprindere le impune. A devenit un „produs” din care se caută obţinerea de câţi mai mulţi bani şi popularitate. De aceea există şi această „invazie” a urechii omului de rând în domeniul social şi mediatic, de unde a dispărut de mult dreptul omului la alegere.

Considerăm un abuz faptul că şoferul de taxi sau microbuz ascultă în mijlocul de transport muzica preferată de el si nu de noi, mai ales că plătim acest serviciu de transport din banii noştri.

Considerăm o nedreptate faptul că la unele localuri nu se oferă şi altfel de muzică decât manele. Suntem profund dezamăgiţi că nu se mai încurajează organizarea de concerte de muzică adevărată, prin aducerea unor artişti consacraţi la noi în oraş. Sunt preferaţi însă aceşti „comercianţi de muzică”, care nu au nimic în comun cu muzica adevărată, care nici măcar nu cântă la concertele lor, ci doar îşi fac prezenţa pentru a încasa banii pentru care au venit.

Prin acţiunea noastră încearcăm să-i transmitem cetăţeanului de pe stradă că nu este obligat să asculte muzica pe care ne-o bagă alţii pe gât, ci sunt liberi să descopere singuri adevărata muzică de calitate.

Detalii aici.

Emilian Zaharia

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. constantin spune

    apreciez aceasta atitudine si este bine ca tot mai multi pietreni iubitori de muzica sa fie alaturi de acesti tineri frumosul nostru oras turistic trebuie sa ofere cadru minunat moldav si nu a unui oras balcanic manelizat.si baietii care canta stiu ce este muzica buna si placuta BRAVO BAIETI SI FETE SUNT ALATURI DE VOI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate