Propunerile câștigătoare pentru concursul “Se caută un nume” organizat de Parcul Natural Vânători- Neamţ

0

Mai rar se întâlnește omul cu ocazia de a deveni naș de botez al unui pui de zimbru şi e nevoie de multă inspiraţie pentru a găsi un nume demn de legendarul mamifer.

În urmă cu câteva minute, Administraţia Parcului Natural Vânători – Neamţ a publicat lista cu propunerile câştigătoare pentru concursul ‘Se caută un nume”.

„Propunerile câștigătoare pentru concursul Se caută un nume – ediția a V -a sunt:

RONICĂ – primit de pe adresa emya_emya@yahoo.com 
ROVAN – din partea d-lui Ioan Milies
ROEMI – din partea d-nei Levărdă Elena.

Felicitări câștigătorilor!”, transmit organizatorii competiţiei prin intermediul căreia ,annual, sunt botezaţi mezinii familiei de zimbri de la Parcul Natural Vânători- Neamţ.

Cei trei naşi de botez, câștigători ai acestui concurs sunt invitaţi pentru decernarea premiului la “Ziua Zimbrului”. Manifestarea are loc joi, 17 august, de la ora 11.00, la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Vânători Neamț.

Cu sprijinul publicului larg, au fost botezați până în prezent șase zimbrișori veniți pe lume în țarcul de aclimatizare. În 2013, mai mulți elevi nemțeni. cu gândul la Ozana cea limpede si frumos curgătoare, au botezat o femelă cu numele  Rozana.  În 2014, o fetiță de la clubul ECOMIL 2000 din Vânători Neamț a numit un pui de mascul Românaşul. În 2015, au fost botezaţi doi pui masculi (Rovin – nume care ne duce cu gândul la bătălia de la Rovine – şi Robur – nume inspirat din romanul „Robur Cuceritorul”, scris de Jules Verne). Tot în 2015, un pui femelă a primit numele Rolinne, de la Carl von Linne, cel care, în 1758, descria pentru prima dată în literatura științifică zimbrul (Bison Bonasus). Zimbrișorul fătat anul trecut a fost norocos să-l aibă drept naș de botez de Laurențiu Leoreanu, fost primar al municipiului Roman și actual deputat. Puiul de zimbru a fost numit Romașcan.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate