Proiectul Leonardo da Vinci –Initial Vocational Training „Mobilitatea studenţilor pentru a învata despre noile tehnologii de prelucrare pe masini CNC”

0

Proiectul s-a adresat elevilor de la liceu tehnologic ruta progresiva, an terminal (clasa a XIII-a) profilul Tehnic, specializarea Tehnician prelucrări pe maşini cu comandă numerică -nivel 3 de pregătire. Scopul proiectului a fost formarea la elevi a competenţelor legate de prelucrarea pe masini-unelte cu comanda numerica. Deoarece elevii din anii terminali au nevoie de pregatire practica adecvata, folosind noile tehnologii in domeniu pentru a fi competitivi pe piata muncii grupul tinta al acestui proiect a fost format din elevii clasei a XIII-a ai Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu din Piatra Neamt. In scopul participarii la acest proiect toti elevii din clasa a XIII-a, profil tehnic, specializarea Tehnician prelucrari pe masini cu comanda numerica au fost testati si cei mai buni 14 elevi au fost selectati pentru mobilitate in orasul Konya din Turcia.

Institutia gazda a fost SELCUKLU TEKNIK VE ENDUSTRI MESLEK LISESI, institutie in cadrul careia elevii au defasurat un stagiu de pregatire practica de 2 saptamani in perioada 16-30 mai 2011.
In aceasta perioada s-au desfasurat 20 de ore de instruire practica si 30 de ore de laborator tehnologic pentru modulul Mentenanta masinilor unelte cu comanda numerica la care s-au adaugat 10 ore de instruire practica pentru modulul Detectarea defectelor .


Prin aceasta mobilitate elevii au dobandit competentele prevazute in curriculum, au invatat să comunice mai bine intr-o limba de circulatie internationala pentru exercitarea meseriei in care se pregatesc, si-au dezvoltat competentele de lucru in echipa cu persoane din alte ţări, au socializat cu colegii din Turcia si si-au imbogatit cultura generala cu privire la regiunea Anatolia pe care au vizitat-o. Toti elevii participanti la mobilitate au obtinut rezultate foarte bune la examenul de certificare a competentelor profesionale in meseria de Operator pe Masini Unelte cu Comanda Numerica .
Experienta elevilor a fost cu atat mai placuta cu cat le-a oferit elevilor ocazia de a vizita locuri vestite pentru frumusetea si unicitatea lor .
Au vizitat Capadocia si muzeu Goreme , Pamukkale , cetatea Kilistra si vestitul muzeu Mevlana .
Imagini pe:
http://www.facebook.com/me​dia/set/?set=a.22401430096​5576.65172.100000710240941

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate