(VIDEO) Proiectul de lege privind carantina și izolarea, adoptat de Guvern

0

Proiectul de lege privind carantina și izolarea, după recomandările Curții Constituționale, a fost astăzi, 6 iulie, adoptat de Guvern.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și secretarul de stat Raed Arafat au suținut declarații de presă privind noul act normativ.

Ați putut observa de vineri până azi modificările de abordare a tot ce a însemnat carantină și internare. Suntem în evaluarea persoanelor care au părăsit izolarea sau carantinarea (…) Avem o diferență de număr de pacienți în spitale de 550 mai puțini internați în spitale în ultimele două zile. Acest proiect de lege a fost aprobat în guvern și va merge în regim de urgență în Parlament. Sper ca interesul național, sănătatea poporului român, să nu lase loc de înterpretare politică.”, a declarat Nelu Tăraru.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a prezentat în detaliu acest proiect de lege.

Proiectul de lege abordează problema mai general, nu doar pentru Covid, poate fi aplicat și în alte situații de risc biologic și epidemiologic. Am încercat ca acest proiect să fie unul cât mai clar.”, a menționat Raed Arafat.

Termenii „carantină” și „izolare” au alte definiții: „carantina” se va referi la persoane sănătoase, iar „izolarea” la persoanele bolnave sau infectate

De asemenea, proiectul prevede, în mod excepțional, dacă capacitatea spitalelor e depășită și condițiile o permit, izolarea să poată fi făcută și la domiciliu.

Legea se referă și la situațiile în care se instituie măsurile de carantină sau izolare: epidemie declarată prin ordin al Ministrului Sănătății, urgență de săntătate publică declarată de OMS, pandemie declarată de OMS, eveniment neobișnuit sau neașteptat declarat de DSU sau Ministerul Sănătății. În toate aceste situații pot fi luate măsuri de izolare, carantină și de limitare a circulației.

Detalii, în materialul video atașat mai jos:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate