Proiectul CJ Neamț privind managementul eficient al Lacurilor Vaduri și Pângărați a ajuns la final

6

Proiectul derulat de Consiliul Județean Neamț „Management pentru ariile naturale protejate Lacul Pângăraţi şi Lacul Vaduri“, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, a ajuns final, având o perioadă de implementare de peste cinci ani.
Obiectivul general al proiectului, după cum a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionele Arsene, este asigurarea unui management eficient al ariei protejate ROSPA0125 Lacurile Vaduri şi Pângăraţi, în vederea conservării biodiversităţii acesteia. „În cadrul proiectului, îndeplinirea principalelor obiective specifice s-a concretizat prin eficientizarea managementului ariei protejate ROSPA0125 Lacurile Vaduri şi Pângăraţi, prin elaborarea şi aprobarea planului de management integrat, orientată spre protecţia speciilor de păsări şi habitatelor specifice pentru care aceasta a fost desemnată arie specială de protecţie avifaunistică. Au fost finalizate studiile ştiinţifice de inventariere şi cartografiere, a fost elaborat planul de management integrat şi aprobat prin ordin al ministrului mediului, apelor şi pădurilor. De asemenea, prin proiect s-a urmărit asigurarea infrastructurii de informare/observare a Lacului Vaduri şi Pângăraţi. Au fost construite cinci platforme de observare şi un punct de informare, dotat cu echipamente specifice de interacţiune cu vizitatorii şi conştientizării acestora cu privire la protecţia biodiversităţii ariei naturale protejate. Alt obiectiv urmărit a fost creşterea gradului de conştientizare a comunităţii locale limitrofe şi vizitatorilor ariei naturale protejate ROSPA0125 Lacurile Vaduri şi Pângăraţi cu privire la protecţia biodiversităţii. Au fost realizate şi difuzate materiale informative privind această arie naturală. Ultima grijă a noastră a fost întărirea capacităţii instituţionale a custodelui ariei protejate prin participarea la activităţi de instruire în domeniul managementului ariilor naturale protejate“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Proiectul s-a derulat în perioada octombrie 2010 – iulie 2016, fiind cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, Axa Prioritară 4 – „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii“. Valoarea totală a proiectului a fost de 790.288 de lei, din care 591.146 de lei reprezintă cofinanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 59.478 de lei reprezintă contribuţia beneficiarului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. maria spune

    Civilizaţia se poate face cu nişte amenzi usturátoare pt toţi cei ce aşa au învaţat din tatan fiu sa arunce gunoiul orunde nu conteaza
    Pe marginea drumului
    Pe marginea rîurilor
    Din maşiná
    Si aceasta masura o poate face numai GARDA DE MEDIU .dar probabil domni comisari sau nascut obositi .
    Sau stau mai mult prin concedii si nu au timp.sau nu au interes pt igienizarea si curâţenia orasului PIATRA NEAMT.fosta perlà a Moldovei
    Mai nou se zvoneşte..ca sar numi orasul PETICUŢ. Probabil de la strazile peticite

  2. COSTEL spune

    GARDA DE MEDIU, POLITIE, JANDARMI, PRIMARI, ETC. TOT IN TARA ASTA TRAIESC ??? NESIMTIREA, INDOLENTA, INCOMPETENTA, INCULTURA, AU PUS STAPANIRE PE TOATA TARA.

  3. anca spune

    ….nu stiu ce s-a urmarit cu acest proiect dar sigur cineva a „papat”din bani…Vreau sa intreb ce le-au facut la „habitatul pasarilor”(ce pompos suna).. In afara unor lebede care vin si pleaca mai sunt niste ratuste…care migreaza intre lacuri….dupa cum le sperie vanatorii…S-au construit acele „observatoare, zic ei…care au ajuns o mizerie…aproape ca nu poti sa te atingi ca sa nu te murdaresti…este usor sa critici, stiu, dar ca sa pui un om ca sa supravegheze si sa faca curatenie in aceste locuri nu tine tot de proiect?

  4. anca spune

    …primarul de pingarati care recent si-a mai asigurat 4 ani de feerie trece zilnic pe langa acea mizerie de popas; nu-l deranjeaza gunoaiele care umplu zona, iar Lacul este plin de vegetatie specifica…in curand n-o sa mai incapa apa din aceasta cauza…Nu stiu ce fel de management de eficienta au facut astia…daca nu s-a luat in calcul decolmatarea…asta este una dintre prioritati.
    Inca o situatie revoltatoare….au toaletat cica, vegetatia din preajma drumurilor judetene, prin taierea copacilor; de ce i-au taiat i-au plantat ei?????sau de ce nu au inlocuit cu altii..este simplu sa bagi drujba…exact ca in paraduiala din paduri…

  5. Drujban-dusman spune

    A ajuns la final? Si ce au facut? E o mizerie si o paragina de nedescris .
    Paturi, braconaj , deseuri, o parcare imputita si cam atat.
    Din nefericire Consiliul Judetea se ocupa si de Parcul National Ceahlau unde e la fel de trista situatia .
    Au si conpartimente care promoveaza turismul – CARE TURISM?

    Cred ca era mai bine spus Consiliul Judetea a terminat de tocat fondurile pentru proiectul MANAGEMENTUL EFICIENT BALA BLA BALA..

  6. FLORIN spune

    Cel mai important lucru este civilizatia si civilizarea populatiei de pe toata valea muntelui.

    In prezent aceasta parte a judetului Neamt este o cloaca de mizerie si indolenta maxima.

    Nu ai cum sa atragi nici un fel de turisti cu mazacia si paragina de peste tot.

    Trebuie aplicate amenzi drastice tuturor celor care isi bat joc de zona in care traiesc,manifesta proasta crestere si lipsa de respect fata de un minim de estetica ce tine de o minima civilizatie.

    Acesti primari/cetateni care prin nesimtire,lipsa de educatie si indolenta maxima au distrus si au adus la ruina aceasta zona fenomenala trebuie re-educati prin masuri drastice acolo unde ii doare cel mai mult….la buzunare….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate