Proiectul „Calificare pentru calitate”

0

S.C. BARBARA S.R.L. în parteneriat cu ASOCIAŢIA DE DEZVOTARE SOCIALĂ CATHARSIS implementează în perioada 01.06.2011-31.05.2013 proiectul “CALIFICARE PENTRU CALITATE” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – „Investeşte în oameni!” Axa prioritară 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul major de intervenţie 2.3 Acces și participare la formare profesională continuă, în baza contractului de finanţare POSDRU/108/2.3/G/83331.

Obiectivul  general al proiectului vizează îmbunătăţirea accesului şi participării la FPC a  angajaţilor din judeţul Neamţ, prin creşterea gradului de calificare a 170 angajaţi din judeţul Neamţ promovarea beneficiilor FPC în rândul a 1000 angajaţi şi angajatori din societăţile comerciale, ONG şi alte grupuri interesate facilitarea accesului la informare, consiliere pentru carieră şi orientare profesională pentru 400 persoane necalificate, cu un nivel slab de calificare sau cu calificări redundante pe piaţa muncii.

Proiectul se adresează angajaţilor necalificaţi, cu un nivel slab de calificare sau cu calificări redundante pe piaţa muncii din  judeţul Neamţ.

Pe parcursul derularii proiectului:
-Vor fi derulate două campanii de informare şi conştientizare privind beneficiile formării profesionale continue (FPC)
-1000 angajaţi şi angajatori vor fi informaţi şi constientizaţi cu privire la beneficiile FPC
-400 angajaţi vor fi consiliaţi în carieră
-170 angajaţi vor beneficia de programe de formare profesională în meseriile ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, bucătar, îngrijitor persoane vârstnice şi lucrător în comerţ. Toţi absolvenţii vor primi certificate acreditate de MMFPS SI MEC prin CNFPA.
-Va fi realizat un studiu de evaluare a nevoilor de calificare la nivelul angajaţilor din judeţul Neamţ.

Pentru derularea proiectului a fost alocat un buget de 1406203 lei, din care 1272843 lei cofinanţare Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate