Proiect suspect de ilegalitate pe ordinea de zi a Consiliului Local Piatra-Neamț. Cine îl votează riscă să plătească pagubele

1

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Piatra-Neamț se află un proiect prin care se propune acordarea de gratuități la transportul în comun pentru elevii din Piatra-Neamț. La prima vedere, acest proiect este unul bun care ar putea decongestiona traficul din Piatra-Neamț, doar că pare cam ilegal.

Principalele probleme de trafic din Piatra-Neamț sunt generate într-adevăr de părinții care duc și iau copiii de la școli – doar că asigurarea transportului gratuit a acestor copii de la școlile din Piatra-Neamț contrazice legea. Conform legii, la o școală 1-8 se pot înscrie doar copiii care locuiesc în vecinătatea școlii deci nu au nevoie de transport. În realitate această lege este fentată și mulți părinți fac mutații fictive pentru a figura în acte ca locuind în apropierea școlii unde vrea să își dea copilul.

Deci conform legilor din România, nu se justifică decontarea transportului în comun pentru elevii claselor 1-8 cu mici excepții pentru acei copii care nu au școli în zona în care locuiesc (Bâtca, Speranța). În cazul în care primăria Piatra-Neamț va deconta transportul unor copii care în acte locuiesc în apropierea școlii, mai devreme sau mai târziu, cei care au votat această gratuitate riscă să dea banii înapoi din propriile buzunare.

În altă ordine de idei, dacă se votează acest proiect în forma propusa și cei de la ADI Urbtrans vor ține cont de lege și nu vor acorda abonamente copiilor care figurează ca având adresă lângă școală atunci proiectul va fi inutil și nu va decongestiona traficul din apropierea școlilor din Piatra-Neamț.

Înțelegem că proiectul nu este unul gândit pe îndelete ci copiat de la altă primărie dar asta nu înseamnă că este bun și la Piatra-Neamț. Poate ar trebui ca cei de la primărie să mai gândească și ei proiecte nu doar să le „împrumute” de la alții.

Dincolo de toate aspectele legale ale acestui proiect, din punct de vedere moral, consilierii locali care au intenția să voteze așa ceva ar trebui ca mai întâi să meargă o săptămână ei cu mizeriile de microbuze, jegoase și infecte din Piatra-Neamț și apoi să propună să meargă și copiii pietrenilor cu ele.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Cristina spune

    La înscriere fentează sau nu ,dar dacă pe parcursul celor 8 ani de școală se schimbă domiciliul părinților ar trebui și copilul să schimbe școala? Legi tâmpite facute de oameni care stau in birou și nu știu realitatea din România! Că nu e un părinte care să-si ducă copilul în capătul celălalt de oraș,dacă ar avea o școală bună in apropiere!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate