Proiect francofon eTwinning la Hogaș – Premiul I la categoria Ambasadori Etwinning 2020

0

Proiectul francofon eTwinning „De la Terre à la Lune: journaux de bord 2020” (derulat la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, sub coordonarea doamnei profesor Alina Baluș) revine în seria proiectelor laureate ale Agenției naționale. După obținerea Certificatului european de calitate la nivel național și internațional, juriul competiției care a evaluat proiectele realizate în ultimii doi ani a acordat demersului francofon al celor 9 instituții partenere Premiul I la categoria Ambasadori Etwinning 2020.

Conceperea și redactarea unui jurnal de bord colectiv în drum spre … Lună, îi ‚desprindeau’, în urmă cu un an, pe elevii participanți de anxietatea declanșării pandemiei și urmau să creeze legături stabile, constructive, în care adolescenți români, italieni, greci, belgieni, spanioli au învățat să pună laolaltă talente, idei și valori.

Anul acesta, un nou proiect a fost lansat la CNCH, iar noul parteneriat Etwinning francofon va viza descoperiri în spațiul submarin. Sub patronajul aceluiași autor francez, Jules Verne, acțiunile proiectului în derulare au fost inspirate de lectura romanului 20 000 de leghe sub mări și îi va determina pe participanți să călătorească în mările și oceanele lumii la bordul submarinului căpitanului Nemo. Prilej de reflecție asupra unor aspecte precum pasiunea științifică, protejarea mediului și … solidaritatea!  

Un exemplu al continuității activităților proiectului din 2020 este și planificarea unei videoconferințe creative cu ocazia zilei de 20 martie – Ziua francofoniei, când liceeni de clasa a XI-a de la CNCH îi vor reîntâlni pe corespondenții lor francofoni de la I.I.S. LUIGI EINAUDI, Chiari, Italia.

  • Alina Baluș, prof. de limba franceză, Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate