PNL+USR au blocat construcția noului spital din Neamț

5

După cum știți, unul dintre cele mai importante proiecte ale județului Neamț este construcția unui nou spital județean. Acest proiect a fost inițiat de Ionel Arsene și demarat de pe vremea guvernării PSD când s-au alocat și primit banii necesari proiectării noului spital.

Din păcate, noua guvernare PNL+USR a analizat situația de la Neamț și a decis că nu este o prioritate finanțare unui nou spital la Neamț, tăind toți banii pentru acest proiect. Noul buget pentru 2021 nu prevede niciun leu pentru continuarea proiectului noului spital de urgență din Neamț. Toate actele aferente proiectului s-au pus la păstrare la Ministerul Sănătății.

L-am întrebat pe președintele CJ Neamț Ionel Arsene, inițiatorul proiectului, ce se întâmplă și ne-a confirmat că ”Noua guvernare nu a mai alocat nici un leu pentru continuarea proiectului. Au blocat finanțarea.”

Și să vă spunem până la capăt…

O sursă de la nivel înalt din UDMR ne-a declarat că în cadrul negocierilor pe buget, un UDMR-ist din Harghita a amintit de construcția noului spital din Piatra-Neamț, fiind de interes pentru zona Gheorgheni, iar cineva de la PNL a zis că e Neamț e județ PSD și nici nu intră în discuție să dea nici un leu.

Și apropo de UDMR. Prima autoritate care s-a oferit să ajute spitalul din Piatra-Neamț imediat la câteva ore după tragedia de la ATI nu a fost guvernul, nu a fost Ministerul Sănătății sau alte ministere. Primul care a sărit în ajutorul spitalului din Piatra-Neamț a fost UDMR-istul Csergő Tibor-András, primarul orașului Gheorgheni, care a pus la dispoziție câteva paturi la secția ATI a orașului Gheorgheni.

Vă dați seama unde am ajuns? Să ajute Neamțul cei de la UDMR și să se opună cei de la PNL?

Din păcate acesta este adevărul. În calitate de jurnalist poziționat în antiteză permanentă cu UDMR-ul, un jurnalist care crede că UDMR-ul nu ar trebui să fie în Parlament, îmi venea să intru în pământ de rușine când vorbeam cu primarul Tibor-András și îmi spunea cum vrea să ajute spitalul din Piatra-Neamț sau cu Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care își exprima susținerea pentru Ionel Arsene și proiectele sale, sau cu parlamentarul UDMR care a susținut construcția spitalului nou din Neamț. Nu știu ce simt cei din PNL Neamț și USR Neamț, nu știu ce simțiți dumneavoastră cei care citiți, dar eu am simțit și simt o mare rușine când vă spun aceste lucruri.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Che spune

  E cumva de înțeles că fiecare partid să arate neputința altuia prin cuvinte meșteșugite însă un nou spital amplasat langa spitalul județean este o idioțenie la fel de mare ca un spital cu mai multe etaje deoarece abia este loc pentru accesul ambulanțelor in curtea spitalului actual unde a dispărut și ultimul petec de verdeață ocupat de noua secție ATI (unde îmi este greu sa realizez cum se va face circuitul ambulantelor și legătura cu spitalul – vor plimba de la ATI prin curte la spital bolnavul pe targă?) și biserica ( că deh! daca medicina nu oferim macar servicii finale ) mai mult pentru a face transferul bolnavilor pe mai multe etaje sau evacuarea lor în caz de incendiu ar fi costisitoare ( lifturi și personal pentru ele etc.) și greu de realizat. Dat fiind datele as ruga partidele sa nu mai prosteasca alegătorii prin diverse canale de comunicare cu planuri de arhitectura care sa alimenteze imaginatia unora. Daca PSD arde de nerăbdare să facă un spital sa facă donații și cei 2% (3,5%) din impozitul pe venituri toți membri PSD și să pună temelia undeva unde este teren suficient prin puterea exemplului vor veni și ceilalți cetateni. Ar fi o palmă data celorlalte partide și cu siguranță vor fi multi care vor urma exemplul. Cu tot respectul pentru publicație și cel care a scris dar oare nu deranjează numai sa aruncați cuvinte goale și să arătăm cu degetul la alții? Nu sunt interesat de partide pentru că toate au incultura politicului însă poate cei care scriu ar putea schimba modul păgubos in care opt din zece români cred că cineva trebuie sa facă în locul lui să-i fie lui bine sau altcineva este vinovat de tot ce se întâmplă. Promovați și încurajați cetatenii să nu mai aștepte pomeni să facă să se uneasca, sa doneze și să redirecționeze cat se poate din impozitul pe profit pentru construcția unui spital nou. As vrea sa vad articole care sa ducă la primenirea acestui popor ținut îndobitocit prin distrugerea învățământului și păstrarea lui în lumea superstițiilor medievale…sa nu mai vad dezbinare, ura …că a făcut x sau y ….sa se scrie despre soluții …despre unitate ..despre munca …

 2. Vizitiu Aurica spune

  Din imagine se pare ca noul spital va fi construit in locul celui vechi Ce se intampla cu bolnavii din Neamt pe parcursul a 4-5 ani cat va dura investitia?Cat despre alocare de fonduri,sa se lupte parlamentarii de Neamt,indiferent de culoarea politica,pentru asta au fost votati,sa rezolve problemele judetului.

 3. Io spune

  Eu de mult votez UDMR, români adevărați!

 4. cipri spune

  Sunt niște mincinoși, au promis si au criticat multe in campaniile electorale, au creat impresia ca numai prin ei va fi altfel, dar, sunt mai ticăloși decât cei dinaintea lor. Oare cine i-a votat ? Noi ?

 5. Stefan spune

  Nu e nicio problema, Asociatia „Daruieste Viata” a construit deja o sectie ATI moderna si bine dotata, in containere!Nu stiu daca au si container frigorific, pentru ca serviciile sa fie complete!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate