Proiect de Ordin al Ministerului Agriculturii: Specii și perioade de prohibiție pentru pescuit – 2017

9

pescuitConform ordinului propus de Ministerul Agriculturii, perioada de prohibiție în 2017 va fi diferită față de cea din 2016. Astfel, cele 60 de zile în care pescuitul este interzis se vor desfășura în perioada 1 aprilie 2017 până în data de 30 mai 2017 inclusiv.

Proiectul de Ordin al ministrului agriculturii privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017  propune o listă destul de consistentă cu zone de refacere biologică/zone de protecție pentru resursele acvatice vii (peste 40 de locații), unde pescuitul este interzis pe tot parcursul anului, dar și 9 zone de protectie la iernat pentru resursele acvatice vii.
Aceste informații pot fi consultate pe site-ul oficial ANPA (Agenția Naționala pentru Pescuit și Acvacultură) (click aici).

Perioada prohibiție 20171.04.2017 – 30.05.2017 inclusiv
Perioada prohibitie 2017 la stiucă – 10.02 2017 – 15.03.2017 inclusiv, dar pescuitul știucii va fi interzis practic până la data de 30.05.2017.

ART 1 (1) -Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 01 aprilie –30 mai inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 01 aprilie – 15 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

pescuit

Până la emiterea de către Agenția Naționala pentru Pescuit și Acvacultură a permiselor de pescuit recreativ pentru anul 2017, pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei Delta Dunării, se va desfășura pe baza permiselor de pescuit recreativ care au avut valabilitate în anul 2016.

ANCBP Neamț (Asociația Națională de Combatere a Braconajului si Poluării) face apel către toți pescarii și turiștii de pe raza județului Neamț ca în cazul în care au informații sau sunt martorii unui braconaj piscicol pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui să anunțe imediat ANCBP Neamț.

Contact:
ancbp.neamt@gmail.com
Tel: 0799129856

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
9 Comentarii
 1. Sergiu spune

  De ce nu luati in calcul si temperatura apei cand impuneti perioada de prohibitie pe Dunare ? In timpul in care este inchis pescuitul apa este rece . Si cand dati drumul la pescuit atunci intra si pestii in mal la depus si totodata si Smecherii cu plasele . Totul este calculat nu ? Ar trebui sa tine-ti cont de mai multe aspecte cand stabiliti perioada de prohibitie pentru ca pana acum ati facut-o doar asa ca sa fie.

 2. Ciprian spune

  Si eu am fost puțin amețit de ordinile date de ANPA,referitor la permisele de pescuit si reciprocitatea între asociații.
  Așa ca am sunat la ei la București si răspunsul a fost următorul: dacă asociația de unde ai scos permisul nu are contract de reciprocitate in zona unde vrei sa pescuiești asociația trebuie sa vina sa te găsească si sa te taxeze pe ziua respectiva.

  1. Alexandru spune

   Da Ciprian da Cineva a zis ca nu se mai pescuieste cu ziua ci cu saptamana si ati trebuie 2 permise ANPA UNUL ALBASTRU SI CELALALT SI E 310 LEI CICA ALTFEL PRIMESTI AMENDA???

 3. Anton M Emilian spune

  Ce ai prietene?…caldura mare mon cher?☺…ultimul care acuza pierduse el vreo 2 plase dar a castigat un dosar penal.Ia zi tu…ce ai pierdut? Ne vedem pe ‘balta’ si apoi fa afirmatii aiurea…

 4. Emanuel Zahariea spune

  Nu pescuiti. Pun ei plase

 5. coco spune

  Lacul de acumulare Izvorul Muntelui-Bicaz este habitat piscicol natural??? Cand se uzineaza apa si raman icrele pe uscat , cine raspunde? Si-ti mai trebuie si trei permise de pescuit pentru ca au impartit hotii lacul de parca a fost lasat mostenire de la Ceausescu drept lor !!!

  1. Andrei spune

   Trei permise? Cred ca esti prost informat . Eu pescuiesc de mai bine de 4 ani pe Bicaz si in afara de permisul de la AVPS Lupul Cenusiu nu imi trebuie altceva si nici nu mi-a cerut nimeni altceva. De fapt numai ei au contract pe lac sau concesiune nu stiu exact si numai paznicii lor te verifica. In rest fir intins si fara dezinformari .

   1. Pescar Hoinar spune

    Am sunat la ANPA si informatia este corecta. Singurii din Neamt cu contract de gestiune pe un luciu de apa ( LAC Bicaz ) sunt cei de la AVPS Lupul Cenusiu . Daca ordonanta OUG 85/28.11.2016 NU SE MODIFICA , conform art 23.2 – Conditiile de practicare a pescuitului recreativ , modelele permiselor de pescuit si modul de eliberare al acestora se stabilesc de beneficiarii contractelor de utilizare a resurselor acvatice vii.
    Deci daca nu se modifica nimic adica daca AJVPS nu inchee vre-un contract o sa trebuiasca sa facem permisele anuale la Lupuc Cenusiu!!!
    Cei care pescuim pe Bicaz oricum trebuie sa facem la ei.
    Poate stie cineva de ce si cum AJVPS care gestiona aproape toate baltile din judet a ramas fara nimic? Grozav management!!!!

   2. Alin spune

    Bravo
    Permis si fir intins!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate