Profesorul de fizică și teoreticianul Constantin Grecea a murit uitat de lume și sărac în locuința închiriată din Roman. Nu a mai apucat să își ducă visul la bun sfârșit

1
DRUM LIN…

Constantin Grecea, fizician şi profesor, cu studiile absolvite la Iaşi, a fost găsit decedat în locuința închiriată din municipiul Roman la vârsta de doar 59 de ani. Diagnosticul în urma necropsiei: infarct miocardic.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru puținii oameni care au încercat să îl ajute să își ducă visul la bun sfârșit. Pentru a perfecţiona lucrarea sa despre „Teoria Reverberaţiilor Cuantice”, acum câțiva s-a retras la Roman, dedicându-se întru totul teoriei sale. Și-a vândut apartamentul din Iași pentru a-și putea aprofunda studiile și locuia, împreună cu soția, într-un apartament din Roman, cu chirie.

Constantin Grecea plănuia să-şi lanseze cartea la Munchen, unde se află cel mai renumit institut de cercetare în astrofizică.  Mai concret, în baza acestei teorii se poate construi un nou reactor de fuziune care ar produce o economie de 10.000 miliarde de euro în 10 ani, potrivit profesorului Grecea. Pentru aceasta a apelat la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, cerând sprijin și finanțare. (click aici)

Din păcate, nimeni nu a oferit un ajutor substanțial acestui om care și-a dedicat toată viața cercetării și conceperii unei teorii care ar fi putut revoluționa fizica, punând la bătaie propria sănătate și propriile venituri.

Soția sa, Ana Grecea, de o modestie rară, tot profesor de fizică, lucrează în prezent ca vânzător la un magazin din Roman pe un salariu minim. Mama profesorului, în vârstă de 80 de ani, pensionară, are un venit mic și este extrem de bolnavă. Sora profesorului se află în aceeași situație precară.

Întrucât nimeni din familie nu are posibilitatea să asigure funeraliile, Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, împreună cu Asociația Culiță Tărâță din Piatra-Neamț, s-a implicat direct în gestionarea acestei situații tragice.

Trupul neînsuflețit al profesorului Grecea este depus la Capela din Cimitirul Eternitatea din Roman. Cei care doresc să îi fie alături măcar pe ultimul drum pot participa la ceremonia de înhumare care va avea loc vineri, 15 martie, la ora 13.00, la Cimitirul Eternitatea din Roman.

Mărturiile doamnei Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger sunt cutremurătoare. Acești oameni, profesori de fizică, sunt lăsați uitării și ignorați de societate și de instituții.

Profesorul Grecea a murit de inimă rea, deoarece munca lui nu a fost niciodata sprijinită și apreciată, fiind nevoit să își vindă propria locuință pentru a putea continua visul său. Soția profesorului, Ana Grecea, are un împrumut în bancă, nu reușește să găsească un loc de muncă în domeniul pe care l-a studiat, Fizica, și, așa cum ne-a declarat doamna Carmen Suciu, ar fi mulțumită să lucreze și ca femeie de serviciu (!). În urma decesului soțului, Ana Grecea va trebui să găsească o altă locuință de închiriat, mai mică și mai convenabilă ca preț, având un venit minim din salariul de vânzător.

Într-o țară în care nonvalorile primează, ne mor profesorii singuri, săraci, uitați de lume, fără a putea beneficia măcar de o înmormântare decentă.

Condoleanțe familiei!

Cei care doresc să o susțină pe doamna Ana Grecea în urma tragicei pierderi a soțului, o pot face prin intermediul Asociației Născută Înger.

Donații:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

Cu mențiunea „pentru Ana Grecea”

Carmen Suciu poate fi contactată la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Prof. Smaranda CAZAN-LIVESCU Presedinte si Fondator UNIFERO spune

    Dorim sa o ajutam pe doamna profesoara Grecea. O putem face in finalul lui Aprilie cand ajungem in Tara.
    Condoleante si regret ca nu am stiut inainte de a se stinge distinsul Profesor.
    Dumnezeu sa il odihneasca!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate