Made in Neamț – Au apărut ouăle de rață în piață – Cumpără de la producătorii din Neamț înainte ca ei să dispară

0

În această perioadă este sezonul în care puteți găsi în piața din Piatra-Neamț ouă de rață. Sezonul pentru aceste ouă mai durează până maximum în luna mai când rațele ”cad cloște”.

Cu câțiva bănuți mai scumpe decât ouăle de găină, cele de rață sunt greu de obținut, deoarece e multă muncă cu acest tip de păsări plus că la fiecare două rațe e nevoie de un rățoi care să le calce… o întreagă treabă.

Mai mare decat oul de găină și mai mic decât cel de gâscă, oul de rață este mai gustos și mai sanătos. Conține cantități semnificative de minerale, vitamine, proteine, grăsimi, grăsimi saturate și colesterol. Mai conține Vitamina B12, Vitamina B5, Vitamina B2, Vitamina A, vitamina B9 (Acid Folic) Vitamina B6, Seleniu, Fosfor, Fier, Sodiu, Potasiu.

O mână de oameni muncesc pe rupte ca să producă ceva cât mai natural în acest județ. Sprijină producția acestui județ, cumpărând produse de la acești oameni care produc în Neamț.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate