Profesorii din Tarcau vor program de lucru in interesul lor nu al elevilor

5

IN ATENTIA INSPECTORATULUI SCOLAR – In Tarcau sunt probleme legate de spatiul de desfasurare a activitatilor didactice si asta nu pentru ca nu ar fi de ajuns loc, ci pentru ca profesorii nu vor sa lucreze pe doua schimburi, adica sa invete cei mici dimineata si cei mari dupa amiaza, ci doar intr-un singur schimb .

Mari probleme au cei din Consiliul Local Tarcau pentru ca ar trebui sa renoveze tarcau2o gradinita mai veche ca sa poata face fata numarului de elevi ce trebuie scolarizati in anul ce urmeaza. Cum s-au descotorosit autoritatile din Tarcau de o gradinita buna concesionand cladirea unui gaterist asta e alta poveste .
Scoala din Tarcau ar face fata cu brio tuturor cerintelor educationale daca profesorii de aici nu ar vrea sa termine serviciul foarte repede si ar accepta sa lucreze in doua schimburi programand elevii mai mici dimineata si pe cei mai mari dupa amiaza si desigur ca nu s-ar fi ajuns la aceasta stare de fapt daca autoritatile locale nu concesionau gradinita dupa bunul plac .
Nu prea intelegem noi de ce profesorii platiti din banii parintilor nu vor sa sa vina la ce program de lucru trebuie si de cand isi fac singuri programul de lucru sub amenintarea cu demisia, dar probabil Inspectoratul Scolar va arunca o privire la aceasta situatie pentru ca ar cam fi cazul sa se puna pe prim plan-interesul copiilor si al comunitatii si mai la coada cel al cadrelor didactice cu pretentii de plecat la pranz acasa.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Primaria spune

  Interesant articol…..
  Pacat ca dezimformeaza.
  Era bine de stiut ca gradinita nu functioneaza din anul 2000 din cauza desfiintarii acesteia – la acea data de catre ISJ – din lipsa populatiei scolare.
  Cladirea era necesar sa fie conservata, iar autoritatile locale obligate sa gaseasca solutii.
  Tot atat de bine era sa se verifice daca spatiul mai corespundea si mai corespunde pentru functionarea a ceva legat de educatie….
  Dar…..sa lasam presa sa vorbeasca !!!

  ADMIN : Vina pentru partea cu spatiile apartine 100% autoritatilor dar acum ce facem ca nici profesorii nu vor sa se adapteze ….. ce vina au copii ?

 2. feraru marcel spune

  Pai, se poate? Acesti dascali,magisteri,formatori de caractere si destine, sunt obligati sa presteze program dupa niste pretentii absurde ale primariei. E strigator la cer ! N-am ajuns sa-si faca magisterul program dupa nevoile discipolilor. Ei,ca si alti bugetari, sunt alfa si omega. Fara ei nu se poate ! O sa-si dea demisiile si-or sa emigreze, ca nu se poate sa fie tratati ca niste muncitori oarecare si pusi sa lucre-n schimburi. NU, d-le, putin respect pentru juliturile de pe coatele lor. Unii au si pe rotule, dar asta-i alta poveste,neputand fi spusa inainte de ora 24. Nu ma refer la Tarcaoani,ci asa in general. Si uite-asa dupa’90, politicile guvernamentale de impartire a populatiei in asa zise elite si in mana de lucru, dau roadele la care probabil se-asteptau cu totii.

 3. Elena Name spune

  Sunt un parinte care a avut copilul in clasa a VI-a la programul de dupa-amiaza. Deoarece lucram amandoi parintii nu reuseam sa-i supraveghem programul de dimineata. Si alimentatia copilului lasa de dorit pentru ca nu puteam sa ii lasam decat ceva rece sa manance la ora 11. Pana seara copilul mai manca un corn. Venea sleit de foame si oboseala. Rezultatele scolare au fost in scadere fata de anul precedent. Articolul dumneavoastra este un atac la adresa cadrelor didactice care cunosc efectele acestui tip de program. Cadrele didactice stiu ca efortul intelectual se diminueaza dup-amiaza si ca elevii se pot concentra mai bine in prima parte a zilei. Va recomand un articol de specialitate care sa va demonstreze ca nu e un moft al cadrelor didactice: IGIENA MUNCII INTELECTUALE. In calitate de parinte care am trecut prin aceasta experienta nu recomand un astfel de program.

  ADMIN : Sa nu prindem fluturi … milioane de romani am invatat in schimburi si chiar mult mai bine decat actuala generatie asadar istoria dovdeste altceva. Deci despre ce vorbim ?

  1. ina spune

   ADMIN : Sa nu prindem fluturi … milioane de romani am invatat in schimburi si chiar mult mai bine decat actuala generatie asadar istoria dovdeste altceva. Deci despre ce vorbim ?

   Despre un sistem afectat de coruptie si interese meschine. In alta ordine de idei exista mai multa daruire si interes daca ne referim la cea fost.

 4. Mos Craciun spune

  Foame si sete mere in CL Tarcau!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate