Decizie la Girov, atacata de Prefectura

2

Instituţia Prefectului – judeţul Neamţ a atacat în contencios administrativ Dispoziţia Primarului comunei Girov nr. 110 „de desfacere a contractului de muncă” a doamnei secretar Roca Adriana, întrucât dispoziţia menţionată a fost emisă cu încălcarea reglementărilor legale în vigoare, potrivit cărora:
a) secretarul este funcţionar public de conducere şi nu personal contractual;
b) secretarul îşi desfăşoară activitatea în temeiul unui raport de serviciu şi nu în baza unui contract de muncă;
c) destituirea din funcţia de secretar se poate dispune de primar, dar numai la propunerea comisiei de disciplină organizate potrivit prevederilor art. 6 din Hotărârea Guvernului nr. 1344/2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit prevederilor art. 123 alin. (5) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 3 alin. (3) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, actul atacat de Instituţia Prefectului în faţa instanţei de contencios administrativ este suspendat de drept până la soluţionarea cauzei.
„Începând cu data de 3 septembrie 2013, data înregistrării acţiunii, dispoziţia în cauză nu mai poate produce efecte juridice, pe toată durata suspendării doamna Roca Adriana fiind îndreptăţită a-şi relua activitatea”, a declarat prefectul George Lazăr .

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Mos Craciun spune

  Primaria Girov nu are jurist?

 2. enescu spune

  Are dreptate domnul Prefect !
  Nu ar strica daca dl. Prefect , ar face exces de zel si cu alte Legi in vigoare care nu au fost implementate nici pina acum , tocmai din anul 1991 , este vorba de infaptuirile din banui publici a LEGII 18/1991 care este tinuta secreta , si nu este inca publicata pe S-iteul Prefecturii Neamt de pe Internet.
  In prezent Prefectura Neamt la acest capitol este in afara Legii.
  Ar fi bine sa nu se mai tergiverseze si sa se intre in legalitate cum au facut si celalalte Institutii serioase !
  Sa speram caci a auzit cine trebuie sa auda !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate