Procurorii DIICOT au colaborat cu Secret Service si FBI in destructurarea unui grup infractional organizat

0

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie a unor date informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi spălare de bani.


În fapt, se reţine că membrii grupării produc sau achiziţionează aparatură de skimming, pe care apoi o utilizează pe teritoriul României dar şi în Germania, Spania, Portugalia, Mexic sau S.U.A., în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM.

Datele de identificare copiate sunt folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru extragerea unor sume substanţiale de bani din conturile titularilor (îndeosebi în S.U.A).

Sumele de bani rezultate din aceste operaţiuni financiare frauduloase sunt expediate în ţară, unor persoane interpuse, prin intermediul serviciilor de transfer internaţional de bani sau prin curieri şi sunt investite în afaceri licite, în scopul reciclării.

La data de 28 martie 2012, unul dintre membrii grupării a fost depistat în flagrant delict, având asupra sa suma de 100.000 USD, provenind din activitatea infracţională.

Valoarea prejudiciului cauzat depăşeşte suma de 500.000 USD.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 7 percheziţii domiciliare în municipiul din Craiova în vederea identificării de mijloace de probă.

La sediul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 7 de persoane în vederea audierii.

Procurorii DIICOT au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii din cadrul Secret Service şi FBI.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Dolj.

Suportul informatic a fost asigurat de către DGIPI.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate