Probleme penale pentru PNL și USR la Piatra-Neamț

0

După cum știe toată lumea, funcțiile de conducere în primărie sau societățile subordonate sunt în marea lor parte apolitice prin lege. Pentru ocuparea lor se organizează concursuri sau selecții de CV-uri.

După cum la fel știe toată lumea, în realitate, dintotdeauna, aceste funcții sunt traficate politic după fiecare alegeri și asta fac mai toate partidele, doar că acum s-a sărit calul prea mult.

Dacă până acum aceste funcții erau împărțite între câștigători și încălcarea legii se făcea într-un cerc restrâns de persoane de încredere, odată cu schimbarea conducerii primăriei Piatra-Neamț totul s-a transformat într-un talcioc deschis patronat de PNL și USR unde s-au negociat cu multe alte partide mici exact ca la bazar funcțiile și posturile care nu se negociază politic conform legilor.

Această trecere de la un mediu infracțional restrâns și restrictiv ca număr de persoane participante la un mediu infracțional lărgit și neglijent din punct de vedere al securizării discuțiilor a creat noi oportunități pentru cei care investighează actele de corupție.

Mai pe înțelesul tuturor. Înainte politicienii care comiteau aceste infracțiuni pentru a oferi posturi de conducere o făceau cu frică de procurori și servicii, întâlnirile erau cât mai restrânse și participau doar persoane de încredere, scriau chestii pe bilețele, nu se târguiau ca la piață și așa mai departe. Acum, cei care comit aceleași infracțiuni ca și predecesorii lor, sunt lipsiți de experiența infracțională și au fost foarte neglijenți, ceea ce-i va costa foarte mult. Dacă înainte puteam vorbi de infractori politici profesioniști, acum nivelul a scăzut la stadiul de găinari incompetenți.

Sfatul nostru este ca cei care au obținut funcții și posturi prin trafic de influență politică la Piatra-Neamț să demisioneze și să se ducă să facă autodenunț înainte de a fi chemați pentru a li se aduce la cunoștință calitatea din vreun dosar. Atunci va fi deja prea târziu. De fiecare dată când am dat astfel de sfaturi publice în ziar (se poate verifica), cei sfătuiți, care nu au ascultat, au căpătat calități în dosare și mulți au fost condamnați.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate