Probleme mari cu imaginea Bisericii. Cine le poate rezolva ?

5

sondaj-bisericaDintr-un sondaj realizat de publicația noastră reiese că majoritatea cititorilor noștri au o impresie destul de negativă despre ce înseamnă Biserica. Confundând apucăturile lumești ale unor preoți ce încalcă atât dogma cât și bunul simț, întreaga Biserică este atrasă într-un declin de imagine nemaiîntâlnit până acum.
Ca instituție și simbol, biserica este singurul lucru care a unit și motivat nemțenii încă din cele mai vechi timpuri. Fără litera și spiritul religiei la această ora am fi fost un popor pierdut. Este o mare problemă faptul că din cauza unor slujitori farisei, oamenii, dar în special tinerii, se îndepărtează de porțile credinței.
Cu tot respectul pentru reprezentanții Bisericii, dar credem că a venit timpul ca lipsa de comunicare să se transforme într-o deschidere către societate iar gradul de transparență să se mărească prin dezbateri publice și chiar conferințe de presă organizate cel puțin lunar de reprezentanții Bisericii în teritoriu.
Dacă procentul nemțenilor care se îndepărtează de religie va crește în același ritm, riscăm ca în câteva generații să ajungem un tărâm fără de Dumnezeu.
Pe plan local Biserica a beneficiat de fiecare dată de sprijinul necondiționat din partea presei locale în transmiterea mesajelor, dar cu regret observăm că de la o vreme e foarte multă liniște în comunicarea cu această instituție.
Așteptăm cu toții o schimbare de atitudine și o deschidere mai mare din partea Bisericii pentru că singurul lucru care-i poate face pe oameni mai buni este credința.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. CLAUDIU spune

  CHESTIUNEA cu fabrica ,la NOI in MOLDOVA si de o bucata de vreme prin ARDEAL , in rest ia vedeti daca e la fel si in DOBROGEA , TRANSILVANIA , exceptand minoritatile sau de ce NU e asa si la GRECO CATOLICI ?

 2. Sergiu spune

  Pai cam ultima generatie care inca asculta orbeste de Biserica, este cea care acum are aprox 50 de ani. Deja de la 50 de ani in jos, Biserica are o problema. In curand nu va mai avea cine sa intre in biserici.
  Au exagerat foarte mult, prin opulenta si pri faptul ca s-au crezut intangibili. Au luat totul pea de-a gata. Au uitat ca respectul se castiga, nu se impune.

 3. nae spune

  Eu nu inteleg cum poti sa fii preot cu vila si masina de lux si sa predici saracia .

 4. Razvan spune

  E o diferenta in tre credinta si biserica in sine ca si institutie.
  Farisei au existat din vechi timpuri doar ca nu aveau puterea ce o au acum.
  Personal cred ca totul porneste de la lipsa banilor. Din ce concluzii trag in urma discutiilor cu prietenii as putea afirma ca prima problema bisericii e aceea ca desi beneficiaza de bani din buzunarul tuturor, continua sa arunce in ochii platitorului ce poate face ea cu banii. E un cliseu sa spun ca a devenit doar o afacere profitabila.
  A doua problema e incapatanarea cu care cred preotii ca pot baga dogmele bisericii cu forta in capul tinerilor. Exemplu: religia in scoli cu o doctrina mult depasita, promovarea oaselor ca si lucruri sfinte si dupa cum a spus adminul, totul intro liniste verbala din partea mult prea fericitilor printre nefericiti.
  Stati linistiti, sunt destui votanti cu mana pe biblie pentru ca biserica sa se considere in pericol. Totusi daca acceleram timpul fara alte variabile, se observa cresterea numarului clericilor si scaderea numarului „pacatosilor”. Deocamdata inca ii sustine statul; o sa vedem cand se termina punga sau rabdarea celor multi de unde vor scoate banii.

 5. Ovidiu spune

  Se confunda usor credinta cu biserica in ziua de azi…fa diferenta intre afacere si credinta…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate