Intenție de vot primăria Municipiului Piatra Neamț

9

În urma unui studiu complex și cât se poate de serios realizat de publicația noastră atât în mediul online cât și în rândul celor care nu utilizează frecvent internetul, vă putem prezenta un tablou general care creionează intenția de vot pentru primăria municipiului Piatra Neamț.
Studiul a fost făcut prin sondaje de opinie în care s-au folosit pe lângă întrebările standard și întrebări deschise la care pietrenii au răspuns liber fără a li se sugera variante de răspuns între care ei să fie nevoiți să aleagă.

Intenția de participare la vot:participare-vot
– 30% nu vor să participe sub nicio formă la vot
– 15% nu ar merge la vot decât dacă la alegeri, pe liste, s-ar produce schimbări masive în clasa politică locală
– 8 % sunt indeciși
– 47% au în intenție să se prezinte la urne

Intenția de vot pe structură organizatorică (doar la cei 47% care și-au exprimat dorința clară de a participa la vot).

intentie-vot-organizare
Independenți :
– 34% ar vota un candidat independent care nu a mai făcut niciodată politică
– 17% ar vota un candidat independent care a mai făcut politică, dar nu planează asupra sa suspiciuni de corupție la nivel local
Formațiuni politice :
– 21% ar vota cu PSD
– 20% ar vota cu PNL
– 2% MP (fostul PMP )
– 1% ALDE
– 1% UNPR
– 4% alte formațiuni politice

Intenție de vot pe politicieni ( din totalul celor ceare au facut nominalizări ):
vot-politicieni– 31 % Dragoș Chitic
– 24 % Aurelia Simionică
– 17 % Cătălin Drăgușanu
– 9 % Gheorghe Ștefan
– 3 % Ion Rotaru
– 3 % Teodorescu Constantin
– 2 % Paul Pintilie
– 11 % – alte preferințe dintre politicieni cum ar fi: Răzvan Bobeanu, Chirilă Viorel, Liviu Harbuz, Iacoban Constantin, Țapu Eugen, Vlad Marcoci, Emilia Arcan, Adrian Grigoraș, Anton Monica, Mihăilă Bogdan, Ignat Andrei, Obreja Mihai, Rîtan Paul, Vasile Murariu, Vârlan Luminița, Ouatu Vasile, Ana Ioniță, Timaru Neculai, Ana Monda.

Nume de independenți pe care pietrenii i-au nominalizat ca fiind buni pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț: Ticu Lăcătușu, Strătilă Ioan, Aurel Köber, Dan Misăilă, Roca Cătălin, Ioan Lazăr, Iulian Mitrofan, Iosif Koszeghi, Andrița Valeriu, Letiția Damoc, Ioan Nițică, Paul Tablan, Cezar Filip (Monitoru), Valentin Tofan, Septimius Cazan, Ovidiu Cojan, Victor Purice.

Principalul lucru pe care nu mai vor să îl vadă pietrenii la următoarele alegeri locale. Nu vor să mai vadă aceleași liste cu consilieri locali care nu au făcut până acum nimic altceva decât să funcționeze ca o mașinărie de vot fără conștiință.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
9 Comentarii
  1. Andrei spune

    Nu cred in acest sondaj …… cum adica mai sunt oameni care voteaza cu Simionica si Chitic?

  2. Stefan spune

    Nu ati inteles nimic, dl. Chitic este exponentul tinerilor „frumosi si liberi” si al Romaniei lucrului bine facut.Sigur, bine facut pentru el si gasca lui Pinalti!Chestia cu votarea „independentilor” este o ipocrizie, pietrenii vor vota tot cu alde Chitic-Pinalti din lipsa de alternativa.D-na Simionica nu se va supara prea tare fiindca va functiona blatul PSD-PNL-MP!

  3. legio spune

    Pai a mai fost un sondaj la care castigator a iesit Paul Pintilie ,acum acest ,,ziar” a inceput sapaturile ptr daramarea candidaturii lui Paul Pintilie, cum dracu s-a intors pe dos si a aparut Simionica ipe locul doi si Pintilie pa ultimele locuri ,ce vraji mai face ADMIN ptr aceste sondaje de derutare a populatiei?

    ADMIN: Vă puteți concentra puțin ? Sondajul cu Paul Pintilie se referea la competiția internă de la PNL ….

  4. Dimitrie Morariu spune

    Cine doreste schimbare trebuie sa se implice activ, nu doar la nivel de comentarii. Apoi , mergeti la vot!

  5. Pietrean spune

    Pentru a merge mai departe trebuie clarificat trecutul,iar aceasta presupune un viitor primar care sa-si propuna inventarierea hotiilor facute timp de 10 ani de „Caracatita Pinalti”,actiuni in justitie si la organele abilitate in vederea recuperarii banilor furati precum si o chibzuire a banilor publici fara hotii in viitor!

  6. nemtesc spune

    Cum adica majoritatea ar vota cu cineva care n-a mai facut politica, si aceeasi majoritate promoveaza drept castigator pe chitic sau simionica? Ori pietrenii sunt deosebit de ipocriti, ori deosebit de cretini, ori sondajul nu-i sondaj. Pana una alta, de acord cu Florin : la moaste inainte, la razboi inapoi !

    ADMIN: La intenția de vot pe persoane s-au luat in considerare cei care ar vota cu persoane nu cu un profil de independent.

  7. FLORIN spune

    Daca astea sunt intentiile de vot dupa tot ce s-a intimplat in ultimii 10 ani inseamna ca populatia acestui oras nu merita decit sa pupe ciolane si sa fie jefuiti in continuare de urmasii lui Pinalti.

    Amin.

    1. Sergiu spune

      Eexact. Si mie mi se pare ireal…. insa, nu oamenii sunt vinovati, ci cei care inca ii tin in benza. Oameni carora Ghe. Stefan si urmasii, inca li se pare o optiune buna la primarie.

      Daca intrebati de curiozitate ce a facut rau Ghe. Stefan, toti o sa spuna ca a furat. A furat ce? Praful de pe toba? Atat timp cat nu s-a prezentat o situatie a primariei, a societatilor care apartin primariei, a tuturor licitatiilor organizate de primarie in ultimii 10 ani, toate spatiile, terenurile vandute, imprumuturile luate si refinantate acum, pe sume mai mari, totul se va perpetua, orasul va fi in aceeasi tragica situatie, nu vor veni investitori, nu se vor crea locuri de munca, si vom munci in continuare pe cate 1000 de lei, in cazuri fericite, daca vom mai avea si aceste locuri de munca.

      Se vede ca este o populatie mult imbatranita, care mare lucru nu mai asteapta, pensia si cam atat. Era bine daca faceati o intentie de vot si pe categorii de varste.
      Pacat, mare pacat!

      1. FLORIN spune

        Nici nu are cum sa prezinte.

        Ar fi un gest sinucigas pentru Chitic care a fost pus de Pinalti cu singurul scop de a acoperi toate furaciunile si jaful de acolo.

        Insa,cei mai vinovati si cauza distrugerii acestei tari/oras sunt institutiile mafiote abilitate vezi Parchet/Politie/Tribunal care au patronat si au acoperit acest jaf.

        Putem comenta 1000 de ani.Dupa cum vezi nu se intimpla nimic.

        Nu este nimeni anchetat.

        Ce sa mai vorbim de confiscarea averilor si recuperarea prejudiciilor de zeci de milioane de euro.

        Deocamdata aceste institutii sunt penetrate si sunt sub controlul mafiei politico-economice/interlopilor.

        Nu se va intimpla nimic pina nu vor fi curatate si chiar desfiintate .

        Parerea mea este ca aceste institutii sunt distruse de coruptie iar cei de la DNA Bucuresti nu pot face fata miilor de politisti/judecatori/procurori corupti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate