Proba decisivă, Ștafeta din cardul Federației Române de Orientare

0


După 3 zile de alergare masivă ajungem și la proba decisivă, Ștafeta. Această probă este cu totul diferită de celelalte 3 probe din cadrul Campionatului Național de Orientare în Alergare organizate de către Federația Română de Orientare, deoarece o echipă este formată din 3 oameni, indiferent dacă este echipa mixtă sau nu. Startul s-a dat la ora 10:30 și a fost unul de Bloc-Start, adică toți concurenții au plecat în același timp.  Fiecare membru din echipă avea traseul diferit, după ce parcurgea tot traseul si puncta fiecare loc marcat pe hartă se întorcea în tabără la zona de schimb pentru ai preda ștafeta celuilalt membru din echipa, și se repeta până când toți cei 3 membri parcurgeau traseul stabilit.

Din cauza traseului lung de 19 km și extrem de dificil mulți au fost descalificați.


Forța de atracție a acestui sport stă în varietatea extraordinară a sa, fiind privit atât ca o competiție sportivă, cât și ca o activitate de recreere, la care participă oameni de la 7 la 70 ani. Este în primul rând o aventură, o chemare adresată atât sportivilor, ecologiștilor, cât și tuturor acelora care se bucură de o zi petrecută în natură.

Provocarea de a citi o hartă și de a utiliza busola în mod tehnic, dar si tensiunea de a intra in competiție, face ca de-a lungul concursului rezolvarea problemelor să fie tot mai dificilă.

Campionatului Național de Orientare în Alergare – Ziua 2, proba de Medie Distanță

Campionatul Național de Orientare în Alergare, Trofeul Olteniei ediția 30-a

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate