Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 martie 2019
 • :
 • :

Prinși în timp ce recoltau ilegal trufe, cu ajutorul a zece câini special dresați

În data de 6 noiembrie 2018, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Girov au acţionat pe linia protejării fondului forestier naţional.

Astfel, aceștia au depistat pe DN 15 D un autoturism în care se aflau 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, toți din localitatea Oniceni și asupra cărora a fost identificată cantitatea de 2.5 kg de trufe.

În urma verificărilor efectuate a reieșit că aceștia au recoltat trufele din fondul forestier aflat în administrarea Ocolului Silvic Bicaz, fără a deține autorizație, și folosindu-se de 10 câini special dresaţi în acest sens.

Întreaga cantitate de trufe a fost confiscată şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Gârcina.

Totodată, cei trei bărbați au fost sancţionaţi cu amendă de 2000 de lei fiecare, conform art. 17, lit. c din Legea nr. 171/2010.

 • Articol documentat cu sprijinul IPJ Neamț

 
2 comentarii la “Prinși în timp ce recoltau ilegal trufe, cu ajutorul a zece câini special dresați

 1. xx

  Exista culturi de trufe in judet?Este a treia sau a patra oara numai in aceasta toamna cind au fost prinsi indivizi recoltind trufe si cam pe toata suprafata judetului.Daca sint culturi e normal sa si le pazeasca dar daca e flora spontana?Va trebui oare ca si la ghebe sa mergem cu autorizatie sau sa ramina in padure sa se usuce acolo?.Specific rominesc:unii indivizi nu sint satisfacuti ca prin functia detinuta au ei si familiile lor acces la unela privilegii,sint mai satisfacuti daca impiedica accesul celor multi si ne aduce la cheremul lor.Daca e flora spontana Dumnezeu a dat-o pantru toti

  Raspunde
  1. mickey999

   Mda…trufele au pretul aurului si orice „bogatie naturala” in Romania apartine celor care sint la putere …adica ( hai sa „ne ridem!”) „StatuluiRoman” !

   Ai „grije” mai XX…daca ai un petec de pamint din care sare petrolul …..petrolul nu e al tau !

   E al „Statului” din Romania!

   Tu ai dreptul sa taci si (nu sa ii permiti, ci) sa ii cazi in genunchi „Statului Roman” sa-ti calce pamintul si sa te dea afara din proprieatatea ta cind are EL chef.

   🙂

   Adica legea pamintului : te-ai nascut sarac , nici nevasta nu-ti apartine ci e cocota „Statului” atita timp cit „Statul” are chef de ea

   🙂

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *