(FOTO) Primul weekend cu centrul închis circulației rutiere în Piatra-Neamț

2

Vara aceasta, în lunile iulie și august, în fiecare weekend, strada din fața Parcului Central, între Teatrul Tineretului și sensul giratoriu de la Grand Hotel Ceahlău, va fi transformată într-o zonă exclusiv pietonală.


Primarul Dragoș Chitic a luat această decizie, deoarece, în ultima perioadă, se simte tot mai mult nevoia unei zone pietonale extinse în Piatra-Neamț, fiind, totodată, și o măsură prin care este încurajată mișcarea în aer liber, practicarea diverselor sporturi de către copii și adulți, precum și jocuri pentru copii, într-un spațiu fără mașini.

Primul weekend din această vară în care zona din fața Parcului Central a fost dedicată exclusiv pietonilor a fost o reușită.

A fost un bun prilej pentru pietreni de a face mișcare în aer liber, dar mai ales pentru o plimbare cu bicicleta, atât pentru copii, cât și pentru adulți, la final de săptămână.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. unu spune

    in spatele primariei (mai exact a serviciului protectie sociala) e o zona impadurita care se poate transforma in parc, urmind versantul vestic unde panta permite amenjarea lui si se poate prelungi pina la cercul gospodinelor; degeaba ne-a dat natura, daca noi vrem sa stam in betoane la 40 de grade; cu bicicleta oameni vor sa se dea pe malul Bistritei, nu prin oras; pe malul nordic de la podul caprioara si pina la punte avem 1,5 km de mal unde putem sa ne bucuram de racoarea apei; n-o facem nici pe asta, ne place sa incurcam circulatia masinilor

  2. Codul Penal spune

    A fost un fiasco total,nu o reușită,in calvar și o lipsă crasă de respect pt.locuitorii blocurilor din proximitate,care ,din cauza devierii traficului ,au fost obligați să suporte zgomotul auto și poluarea infernală ,de la h:05.00 la h:24.00.
    Se putea găsi pt.plimbare & sport o zonă mult mai liniștită ,cu aer curat ,verdeață ,nu intre betoane/pe mijlocul străzii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate