Coada Lacului Bicaz arată cât de nesimțiți sunt o parte dintre nemțenii care locuiesc în zonă

14

Coada Lacului Bicaz arată cât de nesimțiți sunt o parte dintre nemțenii care locuiesc în zonă și în amonte: sute de metri pătrați de peturi și gunoaie provenite de la nemțenii din zona respectivă, că doar nu au fost teleportate.

Un prost obicei, trecut cu vederea de către autorități, este depozitarea gunoaielor pe marginea afluenților Bistriței, gunoaie care sunt mutate în lac de fiecare dată când vine apa mai mare.

14 Comentarii
 1. Alexandru M. spune

  UAT Ceahlau, de ex., conf. probelor, ii protejeaza pe cei care arunca deseurile din constructii la intamplare, ii protejeaza pe cei care deverseaza continutul din fose in Lacul Iz. Muntelui si nu vede PET-urile si alte deseuri in Lac.
  Primarul Coroama atribuie responsabilitatea acestui dezastru ecologic doar locuitorilor situati a monte si nu-i vede pe cei care arunca deseurile pe malurile paraului Mare, a paraului Rapciunita, paraul/torentul Podis, paraul Schitului, etc., cursuri de apa care transporta deseurile si debuseaza in lac.
  Tot acest dezastru ecologic este, prin urmare, si din cauza unor autoritati care ii protejeaza pe cei care incalca legile care vizeaza Mediul si nu se implica in educatia prin masuri coercitive a faptuitorilor!

 2. Ion spune

  Gunoaiele se aduna de pe toata Valea Bistritei….
  Nu sunt vinovați nemtenii care locuiesc imprejur, pentru gunoaiele aruncate in amonte…. Mai sunt cel putin 100 de km de Bistrița inainte de lac care colectează gunoaie…

 3. legio spune

  Nemes nu manca ciuperci, in cheile Bicazului au afaceri cu marfuri pseudo folclorice ,chinezesti si turcescesti numai cei din Harghita ! Ai incercat tu ca dealtfel toti conationalii minoritatii tale ,sa arunci cu noroi in ceace este romanesc , PT-le de pe paraul Bicaz vin de pe meleagurile voastre de la comerciantii vostrii si de la Lacul Rosu ,afla ca jud Har Cov amandoua nu fac cat un judet normal ,chiar ar trebui incadrate in alte alte judete iar granita dintre judetele Harghita si Neamt ar trebui sa fie pe cel mai inalt loc adica ,acolo unde incepe coborarea spre km 4 -spre Gheogheni ! Acele mizerii si peturi nu vin numai de pe raza jud Neamt ,caci raul Bistrita trece si prin jud Suceava ,

 4. raducle spune

  sa fie scosi la facut curat, am fost acum doua saptamani pe acolo si inca nu era mizerie, abia venea apa tulbure de sus. Fix cand au fost ploile alea mari

 5. George spune

  Dacă PET- urile ar fi cu valoare ca în Germania, zău că nu am mai vedea imaginea asta. Acolo la cumpărarea unui produs ambalat la PET se rețin pe bonul fiscal câte 0,25 € pe unitate de produs, iar la returnare se primesc banii înapoi.
  Însă la noi NU SE VREA AȘA CEVA !!!

  1. Radu spune

   Asa este, George, exact asta am spus si eu!S-ar putea introduce o taxa de 1 leu pentru fiecare PET!Numai ca, la noi, preocuparile sunt pentru altceva:programul rabla, taxe prostesti pentru agentii economici, etc..

 6. Gradinaru Neculai spune

  Este prea puțin spus nesimțiți, indiferent că sunt locuitori, turiști, etc..

 7. honest guide spune

  Mda, sa vad si eu o lista cu amenzile date turistilor care vin saptamanal la lac si pe urma sa vad argumentele dvs. daca tot dati impresia ca le stiti pe toate. Si ca jurnalist … sa vedem si ceva argumente concrete, nu poze, vreau sa vad actiunile desfasurate si cate amenzi chiar insist, poate nu crenzurati comentariul 🙂 Exemplu: cate amnezi s-au dat pe zona Baicu? (va spun eu adevarul… de cate ori am fost nu am vazut pe nimeni acolo, singurul lucru pe care il puteam face e sa strang eu cu prietenii peturi ca sa nu inatoam prin ele le depozitam pe mal in saci de plastic si cam atat, nu cred ca a mai ridicat cineva sacii, hello garda de meniu … ROMANIA…)

 8. Radu spune

  Domnule Iosub, mizeria e adunata din tot bazinul Bistritei, mai ales in perioada ploilor!Nu e doar de la gratare, ci de la gunoaiele aruncate de oameni la intamplare.Nu este exclus ca apa sa fi maturat si gunoaie depozitate aiurea de primarii.Din pacate, de ani de zile autoritatile nu fac nimic.In loc sa taxeze sticlele de plastic, s-a creat un sistem de taxare aiurea a agentilor economici care „introduc” pe piata ambalaje.Dupa hartuirea firmelor (a celor corecte, desigur!) , banii se strang la Fondul de mediu de unde se finanteaza programe precum Rabla, care nu fac decat sa imbogateasca vanzatorii de masini.Daca l-ar duce capul (ceea ce nu e cazul) , geniul ecologist Costel Alexe ar putea implementa un sistem de taxare si colectare a sticlelor de plastic.Daca s-ar pune o valoare de 1 leu (de ex) care sa fie restituita de nicte colectoare automate , nu ar mai exista nicio sticla pe lac!In Romania as lua si o masura mai radicala- as interzice sticlele PET pentru bunuri de larg consum!

 9. nemes sandor spune

  pentru asta v-a trebuit si cheile bicazului, sa stricati, sa umpleti cu gunoi…asta puteti la asta va pricepeti

 10. Felicia spune

  Nu trebuie sa lasam cum zice ti voi obligatoriu!!!!!nu aveti nici un drept sa acuisti!!!acolo mizeria se aduna ca de altfel peste tot de la toti nesimtitii care atunci tot oriunde nu neaparat de la cei care locuiesc in preajma!!!!asa este peste tot !!!unde rom anul nostru merge la gratar arunca tot unde apuca !!!!

 11. Botezatu Daniel spune

  Nu e chiar așa, cum spuneți voi despre cei ce stau in amonte… Eu stau la limita cu județul Suceava și am poze cum veneau pe râu lemne și sticle… Ar trebui să nu va mai dați cu părerea.

  ADMMIN: Și încă cum ne dăm cu părerea… Eu zic să lăsați cum zicem noi și să nu vă mai dați cu părerea ca să nu va faceți de râs…

  1. Felicia spune

   Voi va faceti de ras!!!!de ce sa lasam cum zice ti voi????vreti neaparat sa aveti dreptate????nu!!!acolo e miserie de peste tot nu doar de la locuitorii din zona!!!!

   ADMIN: Vă rog …nu insistați 🙂

   1. Daniel spune

    Admin, are apucaturi xenofobe. Este tot o parere. Si este bazata pe chestii evidente pe care insusi le sustine.

    ADMIN: Vom publica în curand un art. pentru cei ca tine cu tema ”de unde vin peturile”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate