Primul politician care spune adevărul despre prețul apei la Neamț

11

Astăzi am avut onoarea de a-l avea invitat, într-o emisiune ce se va difuza integral luni seara la ora 21.00 la  TVM, pe domnul Sebastian Burduja, nemțean de-al nostru, cum se recomandă, un politician tânăr care a studiat la Stanford și Harvard, a fost primul stagiar al Diviziei NATO din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și, ca să nu o lungim mult, acum câțiva ani lucra la sediul central din Washington, D.C al Băncii Mondiale.
Cu un asemenea CV și experiență, cu tot respectul pentru restul politicienilor nemțeni, dar cred că tot ce spune acest tânăr ar trebui să fie încadrat la capitolul axiome. Până una alta e bine pentru toată lumea, și mai ales pentru politicienii mincinoși din Neamț, să asculte ce zice acest domn imposibil de contestat despre cum se corelează prețul apei în funcție de investițiile în extinderea rețelelor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
11 Comentarii
 1. Sergiu spune

  De ce permiteti postarea unei astfel de imagini?

  ADMIN: A fost o scapare … a venit via facebook … s-a cenzurat.

 2. robocop spune

  De cand apa vine din Bicaz ? Manipulam si noi mai cu talent ? Is curios , va tot vaitatide apa , dar unul nu am vazut sa spuna ceva de curent , unde te incarca de moare omul la plata , de gaz , unde nici academicienii nu inteleg cum calculeaza astia la kw , cu puterea calorifica luata de pe net , da apa , apa ,si iar apa ! Debransati-va fratilor si carati de la garla cu galeata , sau de la izvorul de la baraj , plin de coli fecali , unde faceti coada ca fraierii !

  1. Privitor spune

   Permanent voi aduce in atentie jecmaneala cu apa-canal si gunoi (tarifat pe mc de gunoi facturat lunar pe persoana locuitoare la bloc) fiindca-i facuta de cei din vecinatatea imediata (ce ne cred prosti privindu-ne nesimtit in ochi), mai mult au caracter local (inacceptabil de platit la preturi de top din tara – mai mult fara a se lua in considereare si nivelul de subdezvoltare in care ne aflam comparativ cu celelalte judete si regiuni). Adevarat si pretul celorlalte utilitati sunt discutabile – dar macar, cu trepadusi ce le impun nu ma intalnesc zilnic si nu sunt obligat sa le suport, famndoseala fara acoperire, umorile si izurile.

   1. robocop spune

    Facturile de la Damuc de 3400 la o bunica ce are un bec si un Tv , si a celuilalt om cu 7600 , incheiate cu un sec ” contorul e defect ” al directorului de comunicare corporatista ( ce tare suna , nu ) v-au marcayt la fel de mult sper ! E opera Eonului , si prezentata la majoritatea televiziunilor centrale ! Sunteti privitorule la fel de distrus de asta ? In blocurile din oras se fura la greu apa , o sa va mirati , dar sunt familii cu 4 oameni care declara doi , maxim trei m cubi lunar ! Dau drumul in cazi la apa cu taraita si folosesc de acolo , deschid exact cat sa nu se invarta contoarele . Asta cum suna ?

    1. legio spune

     Cere-te afara ,poti tu veni cu explicatia aceasta la perderile de valuari uriase de apa ,raportata de Apaserv? Intradevar se fura apa ,aici nu te contrazic dar nu de cantitastile uriase declarate de aceasta pseudosocietate.

 3. Privitor spune

  Maestre pentru a nu mai intra in logica manipularilor, totusi (in afara vorbelor de maxima profunzime) poate faceti o comparatie banala intre judetul Neamt cu resursele lui de apa si alte judete cu resurse mai reduse dar si cu tarif pe mc de apa canal mai mic, de exemplu Iasi – i-au apa de la sute de km (din Neamt) si o vand la pret mai mic, ori astia din Iasi is extraordinar de buni gospodari, ori cei din Neamt is tata si mamam prostilor de platesc ca inecati.

  ADMIN: De zeci de ori am explicat civilizat dar nu mai pot cu așa de multi deștepti.
  La școala primară ați invățat noțiunile elementare despre gravitație și fluide. La Piatra Neamț apa este pompată odata din lac sau subteran și după ce e tratată mai este o dată pompată la rezervoarele de apă de pe munții de mai sus ca apoi sa vină gravitațional la robinetul tau. Aceste cheltuieli de transport a apei sunt de miliarde de lei. La Iași e normal să fie mai ieftină apa pentru că iau din jud. Neamț iar diferenta de altitudine e de aproximativ 350 m adica merge gravitațional…fără costurile de miliarde de pompare pe munți. Cu cat un oraș se afla la altitudine mai mică cu atât scad costurile cu transportul apei pentru că iau apă de la altitudine mai mare.
  Acestea sunt noțiuni elementare pe care doar un om foarte incompetent nu le înțelege.

  1. Privitor spune

   Dom’ profesor (bineinteles ca nu toti pot fi competenti in toate si intrutotul) daca mai reusesti sa demonstrezi ca de exemplu Piatra Neamt este la o altitudine mai mare decat lacul Bicaz (si resursa de apa aferenta) imi voi scoate palaria de incompetent, neplatit de partide, in fata luminatiei voastre (si nici nu ti-ai cenzurat raspunsul cu incalcarea principiilor impuse altora).

   ADMIN: Vezi cum usor usor ajungem la adevarata problema si ne intrebam de ce incompetentii care conduc acest judet nu au facut ca cei de la Iasi sau din alte locuri?
   Vezi cum usor usor descoperim problemele adevarate si ne intrebam de ce incompetentii astia de politicieni nu vin cu un proiect realist prin care sa faca o aductiune din lacul de la Bicaz si de ce parlamentarii noștri nu schimba legea care ne interzice să luam apă pentru consum din lacul de la Bicaz ?
   Vezi ? Deci ușor ușor ajungem la adevarata dezbatere nu la praful pe care il arunca in ochii alegătorilor niste politicieni incompetenti …
   Da… ai aflat din context si răspunsul cu Lacul Bicaz … e interzis sa luam apa de acolo și nici un politician nemțean nu s-a deranjat să rezolve această problemă …

 4. Dinu spune

  Tinere, vad ca de o buna bucata de timp o tot tii pe a ta, ca pretul apei este mic. Daca asa crezi, nu ai decat, solicita in nume propriu sa platesti tu si 1000 lei pe mc si lasa-ne pe noi, ceilalti cu parerile noastre!
  Pareri care, clar, nu coincid cu ale tale.

 5. Florian spune

  Unii politicieni cat si „tehnocrati” vorbesc bine . Ambele categorii emit opinii care nu au la baza realitatea in care traim. Politicienii dupa „interesul” alegatorior iar „tehnocratii” dupa manual . Ambele categorii, cand sunt pusi la treaba, constata ca lucrurile nu sunt ca in manual sau in acord cu nevoile alegatorilor .

 6. Atena Pop spune

  Romanii nu vor mai avea nimic!Vom slugari,doar!

 7. Aurora Cristina Catana spune

  Trebuiesc luate masuri !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate