„Primul meu concert”, succesul unor copii talentati si al unei echipe dedicate actului didactic

1

Joi, 6 septembrie, la Biblioteca G.T. Kirileanu din Piatra Neamt a avut loc festivitatea de închidere a proiectului „Primii mei paşi în lumea artei” implementat in perioada mai-septembrie 2012 de catre Asociatia Future din Piatra Neamt, cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt.
Prin acest proiect, Asociaţia Future a avut ca scop oferirea copiilor, în special a celor din mediul rural din Neamţ sau care provin din medii sociale defavorizate, a posibilităţii de a-şi descoperi si dezvolta talentul artistic şi de a beneficia de sprijinul, sfatul şi orientarea artistică a formatorilor din fiecare cerc de activitate.


Obiectivele prin care s-a realizat acest proiect: atragerea şi implicarea unui număr cât mai mare de copii interesaţi de activităţile proiectului, asigurarea transportului şi spaţiului de desfăşurare a cursurilor, punerea la dispoziţie a materialelor şi instrumentelor necesare (instrumente muzicale, materiale didactice etc.) în mod gratuit, activitatea didactică a fost realizată prin intermediul unor persoane cu studii în domeniu şi calificare profesională corespunzătoare, transmiterea către copii a unor modele de viziuni şi interpretări artistice care să îi inspire, realizarea unor evenimente care să pună în valoare cunoştinţele dobândite în cadrul fiecărui cerc de activitate, realizarea unor materiale promoţionale, broşuri, o pagină de internet care sa faca mai accesibile informaţiile legate de activităţile proiectului.
În cadrul proiectului s-au înscris 74 elevi, de la 4 şcoli generale. Au rămas până la sfârşitul proiectului 57 de elevi. Proiectul a fost structurat pe 4 grupe de activitate: pian, chitară, canto (cu subgrupele canto clasic şi folclor), teatru şi poezie.
Copiii au fost îndrumaţi de 6 formatori: Catalin Iosub, Coordonator al proiectului “Primii mei pasi in lumea artei” si formator in cadrul cursurilor de canto religios si teatru, Ionut Corlade, formator in cadrul cursurilor de pian, canto clasic si folclor, Simon Turnea, formator in cadrul cursurilor de pian, Alex Oancea si Catalina Culbece, formatori in cadrul cursurilor de chitara, Teodora Iacob, formator in cadrul cursurilor de poezie. Cei 8 voluntari implicati au fost: Laura Vamanu, Ioana Rusu, Livia Bitere, Ioana Geana, Ioana Livia Atomei, Mihaela Iosub, Pintea Stefan Bogdan, Daniel Ciobanu.
Cel mai important aspect pe care dorim să-l menţionăm este că majoritatea copiilor s-au înscris în acest proiect fără niciun fel de experienţă în cadrul activităţilor artistice pentru care au optat.
Au evoluat la
-Pian: Ciubotariu Silviu, Cazacu Bianca, Obadă Octavian, Tătaru Georgiana, Nistor Petronela, Zaharia Eduard
-Poezie: Măcrineanu Beatrice, Diaconu Georgiana, Ţuvichi Miruna, Plagie Bianca, Ciorobâtcă Dragoş, Focşăneanu Gabriella
-Canto clasic: Sasu Diana, Giroveanu Andreea, Urzică Melania, Roca Iulia
-Folclor: Brem Alexandra, Ciubotariu Silviu, Andrei Ana-Maria
-Chitara: Nica Oana, Iftimia Ioana, Ciubotariu Flavius, Mancaş Alexandra, Grigorescu Alexandra, Asmarandei Denisa, Nicorescu Mihaela.
S-au acordat diplome scolilor implicate in proiect, colaboratorilor, voluntarilor si formatorilor, precum si elevilor.
Evenimentul s-a bucurat de prezenta domnului profesor Viorel Stan, Inspector Scolar General,a directorilor scolilor participante: domnul Gheorghiu – Scoala Elena Cuza, domnul Ţuvichi–Scoala Dumbrava Rosie, domnisoara Molcalut – Scoala Girov, doamna Goguta – consilier educativ Scoala Dobreni, dar si a secretarului Protopopiatului Piatra Neamt, Pr. Ciprian Timofte.
Domnul Inspector Scolar General s-a declarat placut impresionat de rezultatul proiectului si de performantele copiilor si ale formatorilor si a felicitat echipa si elevii pentru prestatia deosebita din cadrul evenimentului.
Pe 21 septembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Piatra Neamt, la ora 17, va avea loc si prestatia elevilor din cadrul grupei de teatru in cadrul piesei “Mariuca in lumea povestilor”, regia si scenariul Catalin Iosub. Distributia piesei numara peste 20 de copii extrem de talentati care merita sustinuti. Intrarea este gratuita.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. ANA spune

    Felicitari! Sa speram ca urmatorul concert se va desfasura intr-n spatiu mai mare si cu si mai multi spectatori. Altfel spus, poate vor fi tot mai multi artisti talentati. Mult succes Asociatiei Future!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate