Piatra Neamt gazduieste Congresul European de Turism Rural

1

În perioada 8-9 octombrie 2012 se va desfăşura la Piatra Neamţ cea de a IV – a ediţie a Congresului European de Turism Rural. Eveniment va avea loc sub patronajul oficial al Comisiei Europene si a Organizatiei Mondiale de Turism şi reprezintă o nouă oportunitate de a afla cele mai recente tendinţe în materie şi de a obţine informaţii de specialitate despre această activitate extrem de variată în Europa.

Locaţia evenimentului este Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, limbile oficiale sunt engleza şi română, iar traducerea simultană în alte limbi poate fi asigurată, în funcţie de înregistrările confirmate. În acest an se doreşte doborârea recordului de prezenţă stabilit de primul Congres European de Turism Rural, care a avut reprezentanti din 35 de ţări.

Obiectivul congresului este de a oferi un punct de întalnire si un forum de discuţii pentru Antreprenorul de Turism Rural, pentru autorităţile publice şi private, precum şi pentru orice alt profesionist implicat în turismul rural. În acest an,  după consultarea a 30 de organizaţii regionale şi naţionale de turism rural, s-a decis că dezbaterile de la Congres se vor concentra pe următoarele aspecte: Importanţa turismului pentru zonele rurale – trecut şi viitor, Concepte şi produse inovatoare în domeniul turismului rural, Menţinerea comunităţilor rurale şi menţinerea patrimoniului prin turism, Turismul rural în lumea internetului şi a mass-mediei sociale, Patrimoniul cultural, Resurse naturale şi Drumuri verzi.

La această ediţie sunt aşteptaţi să participle reprezentanţii deţinătorilor de cazare rurală şi ai organizaţiilor de turism rural din întreaga lume. Evenimentul este organizat anual de EuroGites – Federaţia Europeană a Asociaţiilor de Turism Rural şi va fi o oportunitate de promovare turistică a judeţului, la care se adaugă posibilitatea de a cunoaşte strategiile diverselor organizaţii internaţionale pentru dezvoltarea turismului rural, precum şi încheierea unor acorduri de cooperare cu asociaţii internaţionale de profil.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
 1. marius spune

  Se aude ca va participa si fostul monarh
  http://www.ziarulderoman.ro/21420/membrii-casei-regale-asteptati-in-neamt/

  ATENTIE!!!!consilierii județeni au fost de acord, în unanimitate, ca CJ Neamț să ofere cei 50.000 euro necesari, din fondul de rezervă.
  Uite d-aia nu sunt bani pt.copii sau batranii care zac prin spitale fara medicamente.
  ne mai ploconim,mai pupam mana regelui Mishu,mai o icruta neagra,ne mai curatam gatlejul c-un Chivas,Regal,de buna seama,dupa care ne plangem de „mostenirea grea”
  Poporul? E SATUL!!
  E satul? Sa fie sanatos,pe banii lui.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate