Primul HOBBIT LAND din România se construiește în județul Neamț, la Dobreni

3

 

Un nou punct de atracție turistică prinde contur în județul Neamț. Primul HOBBIT LAND din România se construiște în comuna Dobreni, iar lucrările au fost deja demarate. 

Ideea aparține lui Ionuț Buta și i-a trecut  minte în urmă cu 10 ani, când celebrul film Hobbitul nici nu exista, însă a căpatat contur anul acesta. Nemțeanul, împreună cu soția sa, au decis ca bucata de pământ moștenită de la bunici să fie transformată într-un loc feeric, de basm.

Inițiatorii proiectului și-au propus să construiască 9 căsuțe, dispuse în forma literei U pentru ca în mijloc să creeze un iaz. În prezent, lucrările se află la stadiul de fundații, iar proiectul va fi finalizat, cu aproximație, într-un an de zile, în funcție de voluntarii care vor întinde o mână de ajutor pentru construcții. Ionuț Buta nu a dorit să dezvăluie valoarea proiectului și bugetul de care dispune, însă a dat asigurări că nu vor exista piedici din lipsa banilor.

Căutăm voluntari pentru a face ca un vis să devină realitate. Demarăm un proiect, unic în România, prin construirea de case 100% ECO, folosind materiale doar din ce ne oferă natura (pământ, lemn și piatră). Cei care doresc să aducă un aport și să învețe despre construirea acestor căsuțe (cu sau fără experiență în domeniul construcțiilor), vă așteptăm cu drag să ducem la bun sfârșit acest proiect unic.
Menționăm că oferim cazare (la cort), și masă pentru toți voluntarii.
Ne puteți contacta în privat sau la numărul de telefon: 0758409704. Orice distribuire ajută!

Astăzi, Hobbit Land arată ca în pozele de mai jos, dar peste câteva luni visul nemțeanului va deveni realitate, iar turiștii care caută liniște și relaxare cu iz fantastic de poveste, nu vor putea găsi un loc mai potrivit.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Oboroceanu Elena spune

    Arhitectura organică este concomitent o filozofie și o modalitate concretă de a construi clădiri obtinand armonia dintre habitatul uman și natură, Proiectarea este gandita astfel încât constructia sa se integreze armonios in peisajul inconjurator.
    Se foloseste,in principal, un material specific- ferro-ciment. Acesta da posibilitatea designerului de a crea un spatiu continuu. A fost folosit cu succes in constructiile marilor arhitecti Peter Vetsch ( Elvetia) si James Hubbell (California).Si, din cate stiu, costurile unor asemenea constructii sunt ,incomparabil ,mai mici.
    Va urez succes si daca aveti nevoie de voluntari………
    P.S. a se vedea si Casa Nautilus realizata de arhitectul Javier Senosian

  2. Marius spune

    Dle Ionuț eu personal va urez succes in ceea ce v ați. Propus , in același timp. Va sugerez sa folositi. . și niște materiale mai solide decât. . cele eco, l s ar putea sa vina unii Hobbiti care. . vor sa. „” Sch. Uleiul,,,” ori vreun klingorian ceva mai. Solid care , sa ducă la surparea , prăbușirea căsuței. .cum sa întâmplat în Ceahlău cu terasa de la vânătorul, tot piatra și lemn și aceea .ptr căsuțe acoperite cu gazon ori mușchi natural puteți intreba la
    Tulgheș la intrarea în comuna este una ca cea din poza 13 de la Sting la dreapta cum sunt prezentate cadrele .

  3. Lucian spune

    Toate bune si frumoase pentru acest proiect.
    Avand in vedere faptul ca el se construieste direct in pamant, ar trebui ca echipa de proiectanti si constructori sa ia in considerare protectia contra emanatiei radonului (gaz nobil, radioactiv, rezultat din descompunerea uraniului din sol). Acest lucru reprezinta un aspect important, de care prea putina lume are cunostinta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate