Primul heliport din zona montană a județului Neamț

0

Salvamont a finalizat primul heliport din zona montană a județului Neamț. Marcajul din dale de beton și granit îngropate este situat în apropierea Cabanei Dochia la altitudinea de 1780m.

Are orientare Est -Vest, orientare la care s-a ținut cont de vânturile predominante din acea zonă. Terenul stâncos și faptul că iarna zăpada nu se depune în strat nu a necesitat fundație de beton și supraînălțare și în consecință costurile au fost minime.

„Materialele au fost puse la dispoziție de SC Durău SA și Policolor și dorim să le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat acestui mic proiect. Primul elicopter care a inaugurat heliportul din platoul Ceahlăului a fost un elicopter Puma al forțelor aeriene ale Ministerului Apărării Naționale care a aterizat acum câteva zile. În scurt timp o să amplasam și o mânecă de vânt pentru cazurile în care aeronavele vor ateriza fără asistența noastră.”, au declarat reprezentanții Salvamont Neamț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate