Primele Ordine emise de Prefectul – judeţului Neamţ

5

 La sesizarea  unor formaţiuni politice şi  în urma verificării  documentaţiilor transmise de  secretarii Unităţilor Administrativ – Teritoriale, coroborat cu prevederile Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, au fost emise primele patru Ordine ale Prefectului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei  normale  a mandatului de primar pentru patru comune din judeţul Neamţ. În contextul în care un primar în funcţie, care a candidat în anul 2008 şi a fost ales pe listele unor formaţiuni politice, altele decât  cele pentru care  candidează în momentul de faţă, indiferent de apartenenţa politică a acestuia, conform legislaţiei în vigoare, se impune emiterea unor Ordine ale Prefectului de încetare de drept a mandatului.

Astfel, prin Ordinul Prefectului nr.125 din 1 iunie 2012 se constată încetarea de drept a mandatului Primarului comunei Ghindăoani, domnul Iuliu Savin, prin Ordinul Prefectului nr.126 din 1 iunie 2012 se constată încetarea de drept a mandatului Primarului comunei Secuieni, domnul  Vasile Ivancea, prin Ordinul Prefectului nr. 127 din 1 iunie 2012 se constată încetarea de drept a mandatului Primarului comunei Tazlău, domnul Constantin Machidon şi prin Ordinul Prefectului nr. 128 din 1 iunie 2012 se constată încetarea de drept a mandatului Primarului comunei Mărgineni, domnul Ion Surdu.

„Aşa cum am promis în cadrul şedinţei de învestire, Instituţia Prefectului  va fi aplecată şi implicată în rezolvarea problemelor cetăţenilor, astfel încât să redobândească respectul acestora, pentru că nemţenii aşteaptă respectarea legilor şi a prevederilor constituţionale. Conform Legii 340/2004, privind prefectul şi Instituţia Prefectului, activitatea prefectului se întemeiază pe următoarele principii: legalitate, imparţialitate, obiectivitate, transparenţă decizională, eficienţă şi orientare către cetăţean şi acestea vor fi şi uneltele mele de lucru.” a declarat domnul prefect Dan Vasile Constantin.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Bufnita de Neamt spune

  Inca un comunist. Succes tovarase si sa duci orasul Piatra Neamt pe cele mai inalte culmi de civilizatie si progres mafiot. Imi place ca Roca a inceput sa arunce deja cu limbi. O fi liberala chestia asta? E de centru?

 2. Florin Constantin Roca spune

  Succes d-le Dan Constantin,avem nevoie de normalitate si de respect fata de cetatean.

 3. dismerdatu spune

  Buna ziua !
  Ma bucur pentru promisiunile domnului Prefect caruia sincer ii doresc succes si speram sa se vada faptic aceste promisiuni pe care multii cetateni il asteapta de multi ani.
  Rog pe aceasta cale sa fie informatizat pe siteul Prefecturii conform Legii nr. 544/2001 toate Titlurile de Propietate Privata privind Retrocedarile de Terenuri emise decatre Prefectura Neamt din anul 1991 si pina in prezent pentru toate localitatile din judetul Neamt.
  In mod abuziv aceste informatii sint tinute secret , si se pare ca in spatele acestei ilegalitati se ascund afaceri murdare de sute de milioane de euro.
  Se vehiculeaza ca sa facut Dosare de Retrocedare fictive la cetateni bolnavi cu o virsta inaintate care au mai putin de trait , care nici nu stiu ca ei sint Propietari.
  Prin decesul acestora aceste falsuri se ingroapa odata cu ei.
  Am cerut oficial prin scrisoare Recomandata cu AR DAR ACEASTA A REFUZAT motivind ca nu au dreptul sa publice CNPul cetatenilor.
  Dar nu a fost vorba de CNPuri..!
  Justitia Romana cum a publicat informatii detaliate pe Internet despre dosarele civile si penale care se judeca in Instante , care si ele au CNPuri…???!!
  Deci Justitia se conformeaza si implementeaza Legea nr. 544/2001 iar Prefectura Neamt este „TABU” situata deasupra Legilor…
  Sper ca dl. Prefect nou intrat in functie sa ia act de acest fapt ilegal si sa dispuna urgent aceasta informatizare pe Siteul Prefecturii pentru ca cetatenii sa nu fie privati de acest drept prevazut clar de Legea nr. 544/2001 si sa benifiecieze de transparenta daca Prefectura nu are nimic de ascuns.
  Cu multumiri anticipate domnului Prefect Dan Vasile Constantin.

 4. gabi spune

  Mai baragladina decat TARATELE voastre,care,TOATE au fost comuniste iar acum sunt numai MAFIOATE?

 5. Cristi spune

  Asta-i doar inceputul mai baietilor portocalio-verzulii.In curand pedeleul nu va mai insemna NIMIC in Neamt.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate