„BICICLEŞTE CU NOI”

2

Astăzi, 01 iunie 2012, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Asociaţia Sens Civic a lansat proiectul finanţat de Consiliul Judeţean Neamţ „BICICLEŞTE CU NOI”, ce se va desfăşura pe parcursul lunii iunie. Proiectul are drept scop oferirea persoanelor izolate sau marginalizate din punct de vedere social a unei ocazii inedite de divertisment si mişcare: mersul pe bicicletă.

Pentru buna desfaşurare a proiectului s-a incheiat un contract de parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protectie a Copilului Neamt. Grupul ţintă va fi format in principal de copii aflati in centrele de plasament sau complexele de servicii urmatoare: „Ion Creangă”, din Piatra Neamţ, Complex de servicii „Elena Doamna”, din Piatra Neamţ, Complex de servicii „Ozana”, din Târgu Neamţ si Complexul de servicii „Familia Mea”, din Roman.

Asociaţia va contribui cu voluntari, va pune la dispozitie centrelor mentionate mai sus un numar de 10 biciclete in vederea organizarii unor activitati distractive si de recreere, la care sa participe copiii institutionalizati cu vârsta de peste 14 ani, asigurând respectarea dreptului la timp liber, recreere si activităţi culturale ( art. 31 din Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului ).

Cu ajutorul voluntarilor şi prin intermediul bicicletelor puse la dispoziţie prin acest proiect copii instituţionalizaţi vor avea ocazia implicării in activităţi sportive şi distractive care vor fi o sursă importantă de bună dispoziţie şi de incredere in sine, dar şi in ceilalţi. 

Acest proiect işi propune să aducă in atenţia opiniei publice exemplul unei atitudini civice indreptate inspre persoanele defavorizate şi izolate din punct de vedere social (copiii instituţionalizaţi) ale caror legături cu lumea sunt mult prea limitate, precum şi bucuria pe care le-o poate oferi orice gest minor. Bicicleta este unul dintre cele mai eficiente mijloace de divertisment precum şi de corectare a problemelor de sănătate cu sursă sedentară. ” a precizat Andrei Carabelea, preşedintele Asociaţiei Sens Civic Piatra Neamţ. Proiect finanţat de Consiliul Judeţean Neamţ.

Pentru alte informaţii puteţi vizita pagina de facebook http://www.facebook.com/Asociatia.Sens.Civic precum si http://www.senscivic.wordpress.com

Asociaţia Sens Civic

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. dihorul spune

    Titlu de „Neam Prost”, atat am de spus !

    1. Andreea spune

      🤣🤣🤣🤣🤣

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate