ISU a marcat Ziua Internationala a Copilului

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a organizat o serie de activităţi cu caracter public pentru a marca ziua de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului. La sediile Detaşamentelor de Pompieri Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ s-a organizat Ziua Porţilor Deschise, salvatorii primind vizita a peste 280 de copii. În fiecare dintre detaşamente, organizatorii au amenajat ateliere de prezentare a diferitelor categorii de tehnică folosite de salvatori pe timpul intervenţiei, pornind de la autospecialele de lucru cu apă şi spumă, autospecialele pentru descarcerare, ambulanţele SMURD, precum şi echipamentele de protecţie specifice pompierilor militari. Vizitatorii au putut asista la mici exerciţii demonstrative cu tehnica din dotare.

Inspecţia de Prevenire a organizat acţiuni de informare preventivă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” Piatra Neamţ şi la Complexul de Servicii „Ozana”  Târgu Neamţ, unde peste 130 de copii au beneficiat de sfaturile personalului de specialitate. Copiilor le-au fost prezentate materiale video referitoare la modul de prevenire a situaţiilor de urgenţă, modul de comportare pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă şi modul de apelare corectă a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112.

Tot în cursul zilei de 1 iunie Inspecţia de Prevenire organizat un punct de informare preventivă la Galeria Mall prin intermediul căruia vizitatorii au fost informaţi despre modul de comportare care trebuie adoptat atunci când se confruntă cu diverse situaţii de urgenţă. În cadrul punctului de informare, vizitatorilor li s-a prezentat o expoziţie cu fotografii realizate pe timpul misiunilor executate de pompierii militari pentru salvarea vieţilor şi a bunurilor concetăţenilor.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate