Primăvara înfloresc blestemele și cuvintele de ocară. Simțul (nejustificat) al proprietății se revarsă asupra copiilor, și nu numai (Piatra-Neamț)

1

Nici bine nu a dat puțin căldura că au și început conflictele cu locatarii trecuți bine de a doua tinerețe, mânați de un spirit al proprietății complet nejustificat dar înrădăcinat până la nivel microscopic.

Mărul discordiei: grădinile de la blocuri. Ferească sfântu’ la câtă răutate gratuită am asistat în ultimele zile: copii apostrofați, înjurați și blestemați pentru „nesimțirea” de a fi rupt o floricică („chica-ți-ar mâinile de copchil, dă-i drumul de aici”), adulți care s-au oprit pe bănci pentru a-și trage sufletul, încărcați cu sacoșe, alungați cu urlete pe motivul că aceea nu e banca de la blocul lor, prin urmare ce caută acolo?

Înțelegem cu toții bucuria grădinăritului și efectul terapeutic pe care îl are, însă de aici până la a te comporta ca un posedat cu drepturi depline (închipuite!) pe domeniul public este cale lungă. S-au dus vremurile în care bătrânii erau adevărate izvoare de înțelepciune, dragoste și toleranță, asistăm acum la o degradare fără precedent a ființei umane.

Interesant este că de-a lungul vremii s-au făcut numeroase sesizări la Poliție cu privire la asemenea comportamente însă nu s-a luat nicio măsură, nici măcar o atenționare verbală, un îndemn la cumpătare, nimic. Prin urmare dacă ești în etate, legea te absolvă de orice responsabilitate. Te inființezi duminica la Biserică, faci două cruci, pupi trei icoane și când ieși o iei de la capăt cu răutatea, doar tocmai ce ți-au fost spălate păcatele.

Oameni buni, domeniul public nu este proprietatea voastră! Proprietari sunteți pe cei 4 pereți între care locuiți. Că vecinii sunt de regulă toleranți și acceptă să vă puneți în grădini de la ceapă la ridichi, să le transformați în curți personale cu gard peste gard, măsuțe, oale și blide, e una…dar nu confundați acest lucru cu un drept pe care, legal vorbind, NU îl aveți! Locuiți la BLOC, NU LA CURTE!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ina spune

    Nu este nici o rautate, oamenii au dreptate, sa va dau un exemplu: eu am in fata scarii parc de joaca, dar in loc sa vina copii mici, vin huligani cu varste cuprinse intre 14-18 ani si fac prapad. Doze din energia iadului cu tonele peste tot aruncate, pungi de chipsuri pachete de tigari, pahare de plastic de la automate de cafea, urla si tipa ca descreieratii pana noaptea tarziu, au vandalizat mesele si bancile din parc si sunt din alte zone ale cartierului, asa ca nu mai comentati in necunostiinta de cauza. Si eu i-am injurat si facut in toate felurile, plus ca vara chem politia aproape in fiecare noapte din cauza lor. De-asta fiecare trebuie sa stea in zona in care locuieste, asa cum nici eu nu ma duc in alte zone sa tip si sa fac ca maimuta turbata, nici altii sa nu vina!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate