Primăvara începe cu acțiuni de igienizare – Peste două tone de deșeuri adunate de pe malul Bistriței

0

Ca urmare a constatărilor directe în teren privind starea de salubrizare în zonele predispuse la depozitări necontrolate de deșeuri pe malurile cursurilor de apă, cât și a căilor de comunicare, au fost identificate unele deficiențe, motiv pentru care s-a impus organizarea și desfășurarea unei acțiuni specifice pe această linie.

Acțiunea a demarat în data de 06.03.2023 și s-a desfășurat pe malul drept al râului Bistrița, în aval de barajul Reconstrucția până în cartierul Văleni 2.

Astfel, la inițiativa polițiștilor locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț, cetățenii care locuiesc în zona amintită, cu sprijinul lucrătorilor SC Salubritas au strâns deșeuri menajere și resturi de mobilier, abandonate pe malul râului Bistrița, pe parcursul a două zile. Gunoaiele – aproximativ 2 tone, au fost puse în saci și transportate cu două camionete la depozitul autorizat în acest sens.

În cadrul aceleiași acțiuni de igienizare ce va continua până la finalul lunii martie și în alte zone din municipiul Piatra Neamț, polițiștii locali responsabili de zonă precum și cei de la Compartimentul Protecția Mediului vor intensifica patrulările pentru a preveni și combate depozitările ilegale, totodată verificând persoanele care domiciliază în imediata apropiere, dacă dețin contracte cu operatorul de salubritate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate