Primarul Vasilica Crețu, punct de vedere despre cele mai recente probleme din Dobreni (ACTUALIZARE CU DREPT LA REPLICĂ) (VIDEO)

3

Un conflict mocnește de ceva timp în comuna Dobreni, iar personajul negativ spre care s-a tot arătat cu degetul este primarul Vasilica Crețu. Totul a pornit de la faptul că o afacere foarte apreciată de turiști în județul Neamț, și nu numai, din comuna Dobreni a reclamat faptul că primăria refuză să acorde o autorizație de funcționare, lucru care la prima vedere este scandalos. Acest fapt a condus inclusiv la un protest organizat în comună și la multe acuzații în spațiul public. Majoritatea celor care au urmărit discuțiile de pe rețelele de socializare și din mass-media știu despre ce este vorba, însă ceea ce am observat este faptul că a lipsit punctul de vedere al personajului negativ, respectiv Vasilica Crețu.

Pentru a înțelege ce s-a întâmplat la primărie cu această autorizație de funcționare și de ce a devenit Vasilica Crețu omul negru, cerându-i-se demisia, i-am oferit ocazia să explice în propriile cuvinte situația.

Pe scurt, Vasilica Crețu a explicat faptul că autorizația de funcționare nu a mai putut fi acordată în 2023, deoarece persoana care a solicitat autorizația nu mai este proprietarul imobilelor respective în urma unui act de donație din 2022, iar noul proprietar nu a făcut nicio solicitare în acest sens la primărie. Situația poate fi rezolvată dacă proprietarul actual va intabula proprietățile și va cere Consiliului Județean intrarea în legalitate prin certificat de urbanism și autorizație de construcție. De la începutul acestui an certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție pentru zona Dobreni se eliberează de serviciul urbanism al Consiliului Județean Neamț.

Cel mai probabil, conflictul se va soluționa fie pe cale legală, fie la vot, în 2024, mai ales că PNL are un candidat proaspăt anunțat, iar decizia stă în mâinile cetățenilor din Dobreni.

DREPT LA REPLICĂ, 17 iunie 2023:

Vazand dezinformarea pe care d-na primar Vasilica Cretu o face cu privire la societatea noastra, doresc sa aduc urmatoarele lamuriri.

1.Din 2010 pana in 2022 am detinul terenul din Dobreni str. Parau Horaita nr. 153, pe care in 2022 l-am donat mamei mele, C. M., unul din motive fiind faptul ca mama detine 50% din societatea Valea celor Doisprezece.

Societatea are 2 asociati, mama mea si soțul meu B. I., care este si administratorul societatii.

Ansamblul turistic este construit de persoana fizica si dat spre administrare societatii printr-un contract de comodat inregistrat si la primaria Dobreni cand s-a trecut pe rolul mamei.

Eu sunt reprezentantul si imaginea Valea celor Doisprezece prin imputernicirea nr. 1/2020 emisa de societate.

2. In decursul timpului am intampinat greutati in lucrul cu autoritatile locale, am depus adrese si solicitari cu privire la diferite aspecte, dar niciodata nu ni s-a raspuns.

3. Am solicitat pe 21 martie reinnoirea autorizatiei de functionare pentru societate, am platit taxa, dar timp de 2 luni am fost amanata sustinand ca nu au timp. Nu ni s-a adus la cunostinta niciodata ca nu am avea dosarul complet sau ca s-ar putea sa primim un refuz, nici cand am facut cererea nici in urmatoarele zile cand am fost in primarie sa intreb de autorizatie. Pe 9 mai, cand mi s-a spus sa vin sa iau autorizatia, d-na primar a refuzat sa o semneze si mi-a zis sa merg acasa ca voi primi pe mail. Am primit in aceeasi zi pe mail refuzul primariei de a-mi elibera autorizatia pe motiv ca nu sunt intabulate casutele. Bineinteles ca am solicitat prin adresa HCL 103/2018 care sta la baza eliberarii autorizatiei, adresa la care nu ni s-a raspuns nici pana azi.

Am facut plangere la prefectura, care a trimis un corp control atat la prefectura, cat si la locatia noastra. Am primit atat noi, cat si primaria raspuns in urma controlului, in care recomanda d-nei primar sa ne elibereze autorizatia de functionare, autorizatie ce se elibereaza pe baza autorizatiei de constructie si nu pe intabulare potrivit HCL 103/2018 si ca nu ne incadram in nici un articol pentru a refuza eliberarea ei.

Bineinteles ca d-na primar nu a dat curs nici acestui raport din partea prefecturii.

4. Intabularea se tergiverseaza din cauza refuzului primariei de a-mi elibera acte solicitate de ANCPI.

5. Ca si „raspuns” la solicitarile noastre de eliberare de acte, d-na primar a facut sesizari la diferite institutii in care ne reclama ca nu avem apa din sistemul centralizat, omitand sa spuna ca avem din sursa proprie, avand autorizatie de la Apele Romane.

Dar d-na primar a uitat sa spuna ca proiectul cu alimentare cu apa a comunei Dobreni a fost sistat in mandatul dumneaei, motiv pentru care am solicitat sa ni se puna la dispozitie toate actele care au dus la oprirea proiectului, la care bineinteles nu ni s-a raspuns.

6. Cu privire la cladirile de pe proprietate, tin sa precizez ca avem autorizatii de construire la toate, inclusiv la toaleta la care doamna primar face referire, emisa chiar de primaria Dobreni si semnata de dumneaei.

Nu poti sa dezinformezi in mod constant si sa speri doar ca nu se va afla.

Detinem autorizatii de la toate institutiile, certificat de clasificare de la ministerul turismului, suntem vizibili pe toate posturile de televiziune si muncim constant la imagine si promovare.

Pentru orice lamuriri sau acte doveditoare, va stau la dispozitie.

Cu stima,
Mihaela Buta

*N.red. Precizăm că atașat dreptului la replică am primit și mai multe înscrisuri. Dintre acestea publicăm doar plângerea prealabilă. Dacă acest litigiu nu este rezolvat curând pe cale administrativă, se pare că se va ajunge în instanță.

PLANGERE-PREALABILA-ART.7-2-1-1

Pentru mai multe informații urmăriți materialul video:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Nemțean spune

    Orice nas își are NASUL/NASA!

  2. Buta Mihaela spune

    Doamna primar a uitat sa mai specifice de ce s-a tergiversat intabularea casutelor, primaria refuzand sa ne elibereze acte solicitate de ANCPI in mod constant.
    Contractul de comodat este inregistrat la primarie din anul 2022 dintre persoana fizica si Valea celor Doisprezece, imregistrat o data cu contractul de donatie si inregistrarea pe rol.
    Dar asta o solutionam in instanta.

  3. Buta Mihaela spune

    Sunt Mihaela Buta, reprezentant Valea celor Doisprezece. Doamna primar in mod voit da informatii eronate catre opinia publica, ori nu cunoaste legile.
    Autorizatia de functionare este solicitata de societatea Valea celor Doisprezece,nu de persoana fizica ce detine terenul. Ansamblul turistic este dat spre administrare prin contract de comodat, depus si la primaria Dobreni. Conform HCL 103/2018 prin care se elibereaza o autorizarie de functionare, societatea noastra a depus toate actele la dosar in anul 2020 cand s-a eliberat prima autorizatie, anual fiind reinnoita daca nu isi schimba obiectul de activitate potrivit legii. In urma plangerii facute la Prefectura Neamt, d.na primar este obligata sa elibereze autorizatia de functionare pentru ca refuzul dumneaei este ilegal.
    Doamna uita, sau se face ca uita ca constructiile au autorizatie de constructie, procev verbal de receptie a terminarii lucrarii si certificat de edificare a constructiilor, emise chiar de primaria Dobreni. Este aberant sa ceri alte autorizatii de constructii pe cladiri ce detin deja toate aceste acte.
    Doamna primar ar trebui intai sa se documenteze , dar prin acest raspuns ne-a intarit inca o data convingerea ca o face cu rea intentie si ca pentru dumneaei nu are importanta ca face ceva ilegal atata timp cat ii amelioreaza setea de razbunare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate