Primarul și viceprimarii primăriei Piatra-Neamț, atac la adresa justiției din Neamț

0
  • ”Din cauza unui urât joc politic, ”tentative josnice de blocare a primăriei”, zice viceprimarul suspendat Alin Lehăduș.
  • ”Au blocat buna funcționare a primăriei” spune și primarul Andrei Carabelea.
  • ”Acțiuni care n-au vizat decât să saboteze bunul mers al administrației orașului”, spune și viceprimarul suspendat Irimia Marius.

Context: Când s-au ales viceprimarii la primăria Piatra-Neamț și vicepreședinții la consiliul județean ,aceste alegeri au fost contestate la primărie de către PSD și la consiliul județean de către PNL. Ambele contestații nu păreau a avea mari șanse de reușită, dar justiția independentă și frumoasă a decis că vicepreședinții de la consiliul județean au fost aleși corect, în timp ce la primăria Piatra-Neamț, justiția și Prefectura au spus că suspiciunile sunt întemeiate și au suspendat viceprimarii.

Pentru cine nu a înțeles corect, viceprimarii de la Piatra-Neamț nu au fost suspendați de PSD sau de Prefectura Neamț și nu pot fi suspendați din funcție de PSD, FSN, PCR, ITM sau CFR. Viceprimarii au fost suspendați de o instanță de judecată care a considerat că suspiciunile sunt rezonabile. Orice supărare a cuiva pe suspendarea viceprimarilor nu se poate adresa decât justiției nemțene. Poate să reclame oricine, orice. Nici nu contează cine reclama și ce reclamă. Dacă reclamațiile sunt fără temei nici nu sunt acceptate sau daca sunt acceptate formal nu se suspendă nimic. Doar justiția decide.

Nici prefectul nu poate fi arătat cu degetul. Cât timp suspiciunile erau întemeiate, dacă prefectul nu reacționa putea fi suspect de abuz în serviciu, deci prefectul a acționat legal 100%.

Domnii viceprimari și domnul primar trebuie să învețe să tacă când justiția decide ceva, chiar și suspendarea, iar când justiția revine asupra deciziei de asemenea reacțiile lor trebuie să fie doar pozitive, mai ales că justiția nu s-a pronunțat definitiv. Reacțiile primarului și viceprimarului transmit un mesaj de genul ”Justiția este foarte slabă și a fost folosită de PSD în a ne sabota. Când i se năzare PSD-ului merge la un judecător care nu e în stare să facă diferența între o plângere întemeiată și una abuzivă și se apucă de dat decizii doar că așa a zis PSD.”

Domnii de la primărie trebuie să înțeleagă că din cauza lor judecătorul a decis suspendarea. Dacă ei făceau totul clar și transparent, nu cu jonglerii administrative, puteau cei din PSD să doarmă la ușa judecătoriei că nu era suspendat nimeni. Mai mult de atât, este în neregulă să te pronunți în timpul desfășurării actului de justiție. Procesul este în primă instanță. Nu este o decizie definitivă și irevocabilă, încă.

Concluzia este că justiția a decis suspendarea viceprimarilor și a luat această decizie independent de dorința celor de la PSD sau a prefectului că de asta e judecător ca să judece, nu să execute ce zice PSD sau prefectul. Deciziile instanței și Prefecturii s-au luat doar pe baza unor suspiciuni corect întemeiate și nu întemeiate pe bocetele social democraților, ci pe jongleriile celor de la PNL, USR și PRO România cărora le-a fost frică de o confruntare directă cu PSD-ul.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate