Primarul de Târgu Neamț se opune oricărei propuneri de carantinare a orașului: „Nu este corect să fim stigmatizați ca focar Covid”

0
FOTO: Daniel Harpa / Facebook

Primarul de Târgu Neamț, Daniel Harpa, declară că a fost întrebat de mai multe persoane în ultimele zile dacă se închide orașul.

CITEȘTE ȘI: Cum s-au infectat cu COVID-19 mai multe cadre medicale de la Spitalul Târgu Neamț

În calitate de reprezentant al autorității publice locale, primarul Daniel Harpa a făcut următoarea declarație spre informarea cetățenilor:

1. La Spitalul Târgu Neamț s-au efectuat în ultimele zile mai multe teste decât la orice punct de testare din județ;

2. Din câte mi s-a adus la cunoștință suntem singurul spital care mai face teste la cerere contracost. Facem acest lucru pentru a veni în sprijinul dumneavoastră;

3. 40% din cazurile pozitive depistate în laboratorul nostru nu sunt din oraș;

4. Tot ce v-am prezentat mai sus înseamnă, din punctul meu de vedere, un bun management și un mare efort al echipei de la laborator, pentru a-și face treaba cât mai bine și a veni în ajutorul oamenilor. Nu este corect să fim stigmatizați ca focar Covid, doar pentru ca muncim și suntem responsabili;

5. Ca un exemplu, în una din zilele trecute, în laboratorul nostru s-a lucrat pana la 12.00 noaptea și s-au facut 64 de teste, în timp ce spitalul Piatra Neamț, care este și spital Covid, făcuse cu puțin peste 20 de teste. Vă rog să raportați aceste cifre la numărul de locuitori al fiecărui oraș!

6. Țin să mulțumesc întregului personal din spital, echipei de laborator și domnului manager pentru toate eforturile pe care le fac! Sunteți adevărați profesioniști! Vă mulțumesc în numele celor pe care îi reprezint și care sunt în asentimentul meu! Să vă răsplătească Dumnezeu!

7. Având în vedere cele descrise mai sus, ne vom opune cu vehemență oricărei propuneri de carantinare a orașului. Această decizie nu este de competența Consiliului Local, dar țin să precizez că nu am participat la nici o discuție oficială despre acest subiect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate