Cum s-au infectat cu COVID-19 mai multe cadre medicale de la Spitalul Târgu Neamț:

0

Cel puțin trei cadre medicale care își desfășoară activitatea la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Orășenesc Sf. Dimitrie Târgu Neamț sunt infectate cu COVID-19.

Asta, deși în cadrul unității spitalicești s-au luat toate măsurile de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2. Cum s-ar fi infectat, totuși, cadrele medicale?! Când nu poartă halatul alb, sunt și ei oameni și merg… în concediu!

Nu este o situație care mă îngrijorează, pentru că acest virus nu s-a luat din spital, ci prin transmitere comunitară. Primul angajat confirmat pozitiv s-a întors din concediu și a adus virusul din altă parte. De altfel, majoritatea angajaților confirmați pozitiv în ultimele două săptămâni s-au întors din concediu, de la mare. Nu este CEVA intraspitalicesc, iar acest lucru va fi demonstrat și prin anchetele epidemiologice care se transmit spre DSP”, a declarat pentru ZiarTarguNeamt.RO managerul spitalului, dr. Alexandru Pătrașcu.

dr.Alexandru PĂTRAȘCU, manager spital (sursa foto: facebook)

Pe lângă cazurile de la CPU, ale două cadre medicale din cadrul Spitalului Târgu Neamț au fost confirmate pozitiv COVID-19 în ultimele două sîptămâni. Este vorba despre o asistentă de la Pediatrie și o asistentă de la Secția de Boli Infecțioase.

Noi am luat decizia să testăm toate cadrele medicale care se întorc din concedii.

S-a început cu CPU, unde angajații sunt cei mai expuși. Ușor- ușor, tot personalul va fi testat. Datoria mea e ca mai apoi să îi declar la DSP pe cei confirmați pozitiv.”, a conchis managerul spitalului.

Precizăm că, până la ora scrierii acestui articol, erau primite doar jumătate din rezultatele testelor efectuate la personalul CPU, urmând ca celelalte rezultate să apară în această după-amiază. În total, la CPU Târgu-Neamț activează în jur de 37 de persoane- medici, asistenți, brancardieri, infirmieri, registratori.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate