O grădiniță din Neamț, închisă după ce un angajat a fost confirmat cu COVID-19

0

Începând de astăzi, 29 iulie, Grădinița Nr.2, care aparține de Școala Gimnazială Domnească din Târgu Neamț, a fost închisă după ce un angajat ar fi fost infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Este vorba despre o îngrijitoare în vârstă de 45 de ani.

 „Am fost sunat aseară de către directorul școlii, care m-a anunțat că unul dintre angajați nu se simte bine și că a ajuns la spital. Chiar dacă nu avem încă rezultatul, am luat imediat decizia de a închide grădinița”, a precizat prof. Mihai Obreja, inspector școlar general.

Grădinița, singura din Târgu Neamț deschisă pe timpul verii, ar fi fost frecventată de o singură grupă de copii.

Noi ne-am străduit să asigurăm toate condițiile necesare derulării unor activități frumoase pe timp de vară, și în concordanță cu așteptările copiilor și ale părinților. Am igienizat și dezinfectat, am amenajat sălile de clasă conform cerințelor și normelor impuse. Primăria ne-a ajutat cu rechizite.

Luni dimineață, una dintre angajatele noastre se simțea rău, moment în care administratorul grădiniței a trimis-o acasă. Până marți nu am reușit să mai luăm legătura cu ea. Marți seara era la cortul de triaj din Piatra-Neamț. Îi luase analizele, dar nu avea rezultatul și urma să fie internată. Ca să nu riscăm, am anunțat imediat părinții să nu își trimită copiii la grădiniță.

Astăzi, angajata m-a anunțat că este confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Am anunțat Inspectoratul, DSP-ul. Conform prevederilor, activitățile grădiniței de vară se vor suspenda pentru 14 zile.” a declarat pentru ZiarTarguNeamt.RO prof. Eugen Pitrinjel, directorul Școlii Domnești din Târgu-Neamț, sub coordonarea căreia se află Grădinița Nr.2.

Angajata confirmată pozitiv cu noul coronavirus nu ar fi intrat în contact cu niciun copil, cel puțin de când a prezentat simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate