Primarii din Neamţ vor verifica toate magazinele care comercializează obiecte de cult, la solicitarea Bisericii

10

Angajaţii primăriilor vor verifica toate magazinele din judeţul Neamţ care comercializează obiecte de cult, potrivit unui ordin emis de prefectul Vlad Angheluţă.

Prefectul Vlad Angheluţă a declarat că a primit o solicitare în acest sens de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, care vrea să ştie dacă este respectată legea cultelor 103/2002.

„Noi am primit o adresă de la Mitropolie care ne cere să verificăm dacă agenţii comerciali respectă această lege a cultelor. Am trimis mai departe adresa către toate primăriile urmând să fie făcute controale în acest sens. Vom întocmi un răspuns către Mitropolie pe baza a ceea ce primim din teritoriu”, a mai declarat prefectul de Neamț.

Primarii trebuie să verifice dacă în magazine sunt comercializate în special lumânări care nu sunt confecţionate sub oblăduirea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Majoritatea comercianţilor au însă pe rafturi lumânări ornamentale care sunt de cele mai multe ori preferate de credincioşi atât pentru slujba Învierii, cât şi pentru morminte, dat fiind faptul că sunt mai ieftine decât lumânările comercializate în biserici.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
10 Comentarii
 1. nic nicolae spune

  Pentru cei care trag concluzii pripite: se primeste o sesizare de la mitropolie cum ca in jud. neamt se comercializeaza lumanari de catre agenti economici, cu nerespectarea legii. Se invoca si legea care da dreptul exclusiv bisericii sa comercializeze lumanari religioase. Tot legea zice ca primarii sunt cei care trebuie sa verifice respectarea ei. Prefectura trimite sesizarea catre primarii, pentru a face verificari. Primarii fac scandal, ca doar nu or sa se puna rau cu alegatorii. Da-o incolo de lege.
  Bun, ca biserica detine monopol, ca practici anticoncurentiale, etc. – astea sunt alte discutii. Dar pana una alta exista o LEGE.

  1. legio spune

   Si daca E-ON Moldova imi intrerupe permanent curentul fara sa-i ia nimeni la intrebari, eu trebuie sa merg la biserica sa dau 1-2 lei ptr o lumanare ptr a mi lumina casa in lipsa curentului electric ?

 2. Dorin spune

  ANAF …
  Un al treilea Plan de actiune al ANAF- lui trebuie sa fie si BOR .
  In urma acestei actiuni cred ca poporul va avea o imagine si convingere ….
  In momentul de fata Biserica pierde teren in fata enoriasilor din motivul ca anumite fete bisericesti au alte convingeri decat cele Dumnezeiesti , BANII , implicari in afaceri de ordinul sutelor de milioane de euro …
  Pacat

 3. ilie spune

  Daca nu ar dormi ANAF-ul cand e vorba de biserica, poate tara ar creste PIB-ul din averea ilicita a BOR. Cate nu ar fi de verificat si impozitat la ei. Auzi,
  sa verifice primarul vanzarea de lumanari. Cata prostie poate avea un cap de popa! Prefectul chiar atat il duce mintea? Nu va mai ajunge sa va creasca burtile, stimate fete bisericesticu suflet de draci.

 4. radu spune

  Poate nu e corect sa pupam
  in fund atat de mult biserica. Trece timpul si se invata cu narav. Am uitat timpul cand cei ce nu credeau in biserica erau considerati vrajitori. Ar trebui aplicata sintagma: „mort din fasa”.

 5. cristi spune

  asa cum platim noi oamenii de rand taxele si impozitele asa si biserica ar trebui sa faca,de asta se imbogatesc pe zi ce trece si apar biserici mai multe ca crasmele.rusine…

 6. cristi spune

  cei care comercializeaza lumanari platesc taxe si impozite.biserica ce plateste?mai marii bisericii au mana de luat nu de dat.sa le fie rusine

 7. mickey999 spune

  Oh, pilotii ceresti vor sa mai traga ceva saiele?
  Prefectura e solicitata sa verifice comerciantii daca platesc „drepturi de autor” pe luminari???
  Si Prefectura se executa urgent!
  Incredibil.
  Odata se purta afumatul si trasul in teapa…eheheeei ce vremuri…parca a fost ieri…
  🙂 🙂 🙂

  1. feraru marcel spune

   Apoi, stimabile, n-ai auzit vorba ceea : Domnu-a dat, Domnu-a luat….Domnul fie laudat ! S-apoi, biserica, nu suporta concurenta ! ANAFura ei de concurenta !!

   1. mickey999 spune

    hahahahahahaha , yeah , boy !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate