Primăria și problemele generate de parcările de reședință

6

Primăria vrea să ia administrarea parcărilor de reședință de la Parking la primărie. Până aici totul este în regulă, dar de aici încolo ideea este prost explicată, prost gândită și prost implementată.

În primul rând, primarul Andrei Carabelea nu are curajul politic de a spune clar că vrea să impună o disciplină a parcărilor care va însemna și reducerea drastică a acestora pentru confortul urban. Nu are tăria să își asume deciziile nepopulare și să zică oamenilor că fără mărirea prețurilor la minim 500 lei de parcare nu se pot face investiții serioase în soluții inteligente de parcare.

Nu este nimic rău să nu mai prostești lumea că vrei să scazi prețul la apă, gunoi sau parcări și să le spui bărbătește că fără creșterea tarifelor nu există posibilitatea de investiții în creșterea calității serviciilor.

Nu este nimic rău să te uiți ferm în ochii oamenilor și să le spui că cine nu are plătite la zi taxele și impozitele nu mai are dreptul să aștepte servicii din partea municipalității.

Nu e nimic rău să recunoști că ai găsit în primărie o mulțime de incompetenți cu care ești nevoit să lucrezi și faci tot ce poți mai bine cu ce ai.

Rău este să fii primar și să nu îți dai seama cât de penibil este să vrei să muți parcările de reședință la primărie în 2 săptămâni când de fapt tu ai avut prima data 6 luni la dispoziție să pregătești mutarea și ai tăiat frunze la câini și apoi ai mai avut 7 luni printr-un HCL să te pregătești din nou, dar de fapt armata ta de incompetenți nu a pregătit nimic.

Rău este să ajungi un primar atât de lipsit de argumente ca atunci când ești acuzat de ceva legat de primărie să zici că își face Arsene un birou nou, că vine încălzirea globală sau că vei rezolva problema cu un soft.

Rău este să crezi că le știi pe toate și să nu îi rogi frumos să te ajute cu soluții în primul rând pe cei care îți spun că greșești.

Rău este să nu comunici și să nu explici, iar apoi să ai aroganța să te superi că cineva nu a înțeles.

Ca să revenim la esența subiectului. Nu este o problemă cu principiul de preluare a parcărilor, ci cu modul în care se face, mod care va complica foarte mult existența celui care vrea un loc de parcare. Totul ar fi putut fi foarte simplu doar că la primărie nu e nimeni specializat pe parcări, nu e nimeni specializat pe arhitectură informatică pentru optimizarea unui astfel de serviciu și nu e nimeni specializat pe legalitate în domeniul parcărilor. Cu toate acestea ei vor să facă un serviciu de parcări, un regulament și informatizarea locurilor de parcare. Ca și cum m-aș apuca eu cu vecinii de la bloc să construim o mașină că doar ceva mecanică știm fiecare…

Totul ar trebui de la început informatizat și bine gândit ca oamenii să nu umble de nebuni pe drumuri, iar cei care se ocupă de aceste servicii să nu înnebunească. Din păcate, la ora actuală, primăria Piatra-Neamț nu are personal competent pentru acest lucru, dar crede că se va descurca. Cum se va descurca? Sunt doar două variante. Fac o bulibășeală care nu se va optimiza nici într-un an de zile și va crea mult disconfort pietrenilor sau fac niște măgării mai mari ca ei, măgării care vor atrage atenția organelor de control fiscal și implicit a celor de cercetare penală. La această ultimă variantă ar trebui să se gândească angajații primăriei, deoarece în cazul de față cei care dau ordinele nu au nicio răspundere dacă lucrurile iau o întorsătură urâtă.

La cum vedem noi această mutare a administrării parcărilor nu doar că nu credem că se poate implementa în câteva săptămâni fără a se încălca legea, ci nici nu credem că va trece de consiliul local.

În final, pentru a nu exista interpretări, reamintim că am fost întotdeauna de părere că parcările trebuie administrate de primărie, am fost întotdeauna de acord cu regulamentele care impun disciplina, chiar și severă, doar că în cazul de față lucrurile au luat-o razna și riscă să creeze haos și disensiuni sociale, aspecte cu care nu putem fi de acord.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. Dorin Popa spune

  Dorin . Cum poți să spui că daca 3 zile parchează mașina altcineva pe locul tău poarte veni să-ți ia locul de parcare ? Asta înseamnă că nu mai poți pleca in concediu, vacanță, la tratament, în vacanță, să mergi la părinți sau bunici pentru că altfel îți pierzi locul de parcare…..este o găselniță prost
  gândită,un favor pentru cineva ,
  nepotism sau orice vrei să spui și o nedreptate pentru cineva care a avut și are mașină de 20-30 ani și
  care poate pierde parcarea în favoarea cuiva care și-a luat acum
  mașina? Poate se va gândi cineva
  și nu va avea nimeni de suferit și lucrurile vor merge bine ca și până acum….

 2. vasile r spune

  Consilierii locali nu este vina numai a primarului,, atata poate,, atata face.
  Dar mai sunt viceprimarii care au salarii bune , care pot ajuta primaria si comunitatea, mai este manager cyty si nu in ultimul rand consilierii locali care sunt si ei alesi de comunitate si care merg in campanie si promit marea cu sarea.
  Consilierii locali au dreptul sa ia atitudine, sa propuna initiative si sa aprobe hotarari de consiliul local
  Primarul in comisiile de specialitate nu are drept de vot si nici in consiliul local/

 3. sandu spune

  Daca nu au cu cine si cu ce, de ce insistă sa modifice ceva care mergea ?
  Regulamentul trebuia probat că se poate aplica, poate ar fi fost utilă o perioadă pilot, poate sunt necesare modificări , s.a.m.d.
  Cum pot aplica un proiect nou fără sa verifice in practică ce au scris sau ce au vrut să scrie?
  Dacă s-au inspirat de la alții, acolo este bine, oamenii sunt mulțumiți?
  Trebuia mai bine pregătită aplicarea !
  Oare așa fac si cu alte proiecte (cei din Primăria Piatra Neamț)?

 4. Clau spune

  Salut. Eu nu prea mai inteleg nimic.
  Pana la urma unde prelungesti contractul? Am intrebat la parking, au spus sa le trimit datele si copii dupa acte pentru prelungire, plata aferenta 142lei si gata, am contract prelungit.
  Dar tot vad ca primaria vrea sa adminstreze, am incercat la ei nu am primit nimic clar.
  Este o data, cel putin, propusa pentru preluare, sau facem contract cu parking urmand sa se schimbe „administratia”.?

  multumesc.

  1. Anca spune

   Cand asta? As dori sa prelungesc si eu contractul care expira zilele acestea, dar nu stiu incotro sa ma indrept… Primarie? Parking? O debandada totala! Multumesc.

 5. Andrei spune

  Sper sa salveze situatia psd si alte partide care mai au consilieri locali si care mai gandesc cat de cat rational. Daca trece aberatia asta de hcl o sa fie haos…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate