Primăria Piatra-Neamţ: Veşti bune pentru Şcolile sau Asociaţiile care au depus proiecte cu finanţare nerambursabilă pentru trimestrul I

0

Începutul anului 2019 vine cu veşti bune pentru Şcolile sau Asociaţiile care au depus la primăria municipiului Piatra-Neamţ proiecte cu finanţare nerambursabilă pentru trimestrul I.

„Împreună cu colegii din cadrul Comisiei pentru aprobarea parteneriatelor am avizat astăzi ( 10 decembrie) lista viitoarelor proiecte”, a transmis consilierul local Romel Bîrjoveanu.

Lista viitoarelor proiecte vizate luni, 10 decembrie: 

 • Organizarea unui festival-concurs de Folk care se doreşte a deveni o tradiţie. Proiectul va pune municipiul  pe harta festivalurilor de gen din România, unde vom întâlni diferite generații de muzicieni, artiști consacrați in calitate de profesori și îndrumători, dar și tinere speranţe. Întregul eveniment va avea loc sub coordonarea lui Adi Bezna.
 • Asociatia Club Sportiv Ray’s Dance Piatra-Neamț va organiza un impresionant Campionat Naţional de dans sportiv, la care vor participa sute de sportivi din toată ţara.  Vor fi invitați dansatori cunoscuți, antrenori și instructori consacrați la nivel internațional, oficialii Federației Române de Dans Sportiv, iar competițiile vor fi mediatizare la nivel național.
 • Asociația Volunteer for Life, prin coordonarea lui Ionuț Ursu, pune în practică un proiect care are ca scop facilitarea integrării pe piața muncii a tinerilor institutionalizati printr-un proces de asistare si monitorizare post-servicii integrat, promovând dialogul structural, auto-reprezentarea si consiliere psiho-socială, pentru tineri proveniţi din instituţiile de ocrotire.
 • „Primavara Artelor” va fi o expozitie organizată de Uniunea Artiştilor Plastici şi va reprezenta o rampă de lansare pentru tinerii artişti locali.
 • Aproximativ 100 de copii, in special de la Colegiul National „Petru Rareș” Piatra Neamt vor fi angrenati intr-o serie de activitati menite să le sporească interesul pentru practicarea sportului in spiritul fair-playului. În acest sens vor fi organizate competiții sportive şi ateliere de lucru.
 • Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare va realiza un catalog al ONG-urilor nemțene, iar scopul secundar va urmări intensificarea relatiilor de parteneriat intre ong-uri si alti actori sociali in vederea dezvoltarii comunitatii locale.
 • Monica Sofron, prin intermediul Asociației Umanitare Codrin „Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”, va oferi elevilor din cartierul Văleni acivităţi non-formale in cadrul carora vor dobîndi cunstinte teoretice si practice privind discriminarea, intoleranța, bullying-ul sub diverse forme, precum și modalități de respingere si rezolvare a conflictelor cauzate de acestea.
 • Corina Mîndru se va ocupa de un proiect unic, dedicat Cetăţilor Moldovei lui Ştefan cel Mare, la care vor participa arheologi, geografi, istorici, cadre didactice, oameni de cultura, reprezentanți ai administrației publice locale din zona Moldovei.
 • Elevii Grădinitei Scolii Nr.5 Piatra-Neamț, prin grija doamnei director Carmen Liliana Beatrice Munteanu, alături de părinţi, vor fi angrenați săptămânal în ateliere de lucru unde vor crea, din material reciclabile, diverse obiecte practice si decoratiuni, pentru a stimula dexteritatea si creativitatea.  Proiectul Atelierul Magic cuprinde totodată o excursie tematica si activități de ecologizare a mediului inconjurator.
 • Femeile de la Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Județeană Neamț, prin intermediul proiectului „8 martie special pentru noi”, vor avea parte de activități de sărbătorire, socializare și recreere pentru persoanele cu handicap vizual.
 • Organizația Pensionarilor din Piatra-Neamț va avea parte de susținere pentru aniversarea Zilei Internaționale a Femeii de vârsta a III-a.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate