Primăria Piatra Neamţ a început distribuirea formularelor de cerere tip pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei

0

Cererile pot fi ridicate de la sediul primariei Biroul Relaţii cu Publicul (camera 20), cât şi de pe site-ul insitituţei www.primariapn.ro capitolul „Informaţii” , click pe Ministerul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.
CEREREA ŞI DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE PENTRU ACORDAREA AJUTORULUI LA ÎNCĂLZIREA LOCUINŢEI TREBUIE SĂ CONŢINĂ URMĂTOARELE DOCUMENTE:
• documentele de stare civilă pentru toţi membrii familiei, care locuiesc în fapt la adresa de domiciliu menţionată pe cerere (cărţi de identitate sau certificate de naştere, pentru membrii familiei care au până în 14 ani)
• dovada veniturilor membrilor familiei:
– adeverinţă de salariat, cu ultimul salariu net /cupon de pensie/ cupon alocaţie de stat/ cupon indemnizaţie pentru creşterea copilului/ cupon şomaj/ cupon indemnizaţie pentru persoane cu handicap/ alocaţie de întreţinere/ extras de cont pentru luna anterioară datei depunerii cererii
– pentru persoanele care realizează venituri din A.F., P.F., I.I., I.F., S.R.L. este necesară o adeverinţă de venit eliberată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ
– pentru persoanele care nu deţin locuinţă în proprietate: contractul de închiriere / contractul de comodat sau adeverinţă eliberată de către asociaţia de proprietari în care sa fie specificat numărul de persoane care locuiesc, precum si numele acestora etc;
• acte doveditoare privind bunurile pe care le deţineţi: adeverinţa eliberată de către Direcţia de Taxe şi Impozite.
• copie xerox după factura emisă de Eon Gaz/ Eon Electrica, în funcţie de sursa de încălzire.

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere însoţită de documentele mai sus menţionate se depun la PRIMĂRIA PIATRA NEAMŢ, Direcţia de Asistenţă Socială, Biroul Relaţii cu Publicul (cam.20), până la data de 20 noiembrie 2013 pentru a putea beneficia de ajutor începând cu data de 1 noiembrie; cereri se primesc însă până pe 20 martie 2013, cu diminuarea ajutorului pe perioada aferentă.
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne va fi achitat integral, pentru toată perioada sezonului rece, în luna noiembrie 2013, cu condiţia depunerii cererii până pe data de 20 noiembrie.

Beneficiarii de încălzire în sistem centralizat vor depune documentele la asociaţiile de proprietari/ locatari.

Consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este cuprins intre 0 si 1300 lei in cazul familiilor si persoanelor singure..
Consumatorii vulnerabili, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale, energie electrica, lemne, carbuni, combustibili petrolieri, beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei, in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este cuprins intre 0 si 615 lei in cazul familiilor si persoanelor singure.
In cazul in care familia sau persoana singura are in proprietate, inchiriere, concesiune, comodat sau alta forma de detinere cel putin unul dintre bunurile cuprinse in lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei, aceasta nu beneficiaza de ajutor pentru incalzirea locuintei.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate