Exerciţiu de simulare la nivel judeţean privind pregătirea elevilor în caz de cutremur

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ şi-au propus să reamintească elevilor regulile de comportare şi măsurile de protecţie, pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur.
Astfel, în zilele de 18 şi 21 octombrie 2013 se vor desfăşura exerciţii în toate unităţile de învăţământ din judeţ, începând cu ora 09.45. Soneria electrică/clopoţelul şcolii va suna timp de 30 de secunde, iar pe parcursul a 30 de minute, personalul didactic, cel auxiliar şi elevii de la toate unităţile de învăţământ din judeţ vor recapitula regulile de comportare în caz de cutremur, scenariul presupunând că ora introducerii semnalului de alarmare este ora producerii unui cutremur de pământ. Concepţia şi planul de desfăşurare ale exerciţiului, precum şi fişa de arbitraj şi regulile de comportare în caz de cutremur sunt prezentate în anexa.
Activitatea va fi monitorizată de cadre militare de la ISU Neamţ şi de personal al serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.
Precizăm că, pentru elevi, în România există recomandări de comportare la cutremur în cele 4 seturi de broşuri – îndrumarul „Educaţia şi protecţia elevilor în caz de cutremur” elaborate de INCERC (Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Construcţii şi Economia Construcţiilor) şi aprobate prin Ordinul comun nr. 1.508/2.058/15.709/2006 al Miniştrilor Administraţiei şi Internelor, Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Educaţiei şi Cercetării, publicate în Monitorul Oficial al României. Partea I, nr. 9 bis din 8 ianuarie 2007 şi în Buletinul Construcţiilor, nr.27/2006, editat de INCERC.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate